Deelnemers

Varend Corso Westland kent veel verschillende soorten deelnemers: bedrijven, telersverenigingen, dorpen, buurtschappen, gemeentes en jeugd. Deze deelnemers varen mee in een categorie naar keuze. Binnen het corso kunnen we de volgende categorieën onderscheiden:

Corsoboten

Corsoboten varen mee onder een titel die binnen het thema valt. Hiervoor worden de platte westlanders gebruikt welke van oudsher de verse producten naar de veiling brachten. De boten zijn echter bijna onherkenbaar opgemaakt met decor en producten, waarbij de producten duidelijk onderdeel uitmaken van het decor. Denk bij de producten aan bloemen, planten, groenten, fruit en zaden. De afmetingen van deze boten zijn ongeveer 2 meter breed en tussen de 7 en 15 meter lang.

Zeilende Westlanders

Deze unieke historische schepen, voorzien van luiken, beweegbare mast en zwaarden aan de zijkanten zijn van zichzelf al prachtig om te zien varen. Om deze reden worden deze boten alleen rijkelijk opgemaakt met Westlands product waarbij de uitstraling van de boot zelf intact blijft. Deze boten varen dan ook niet mee onder het thema van het corso en blijven dus duidelijk herkenbaar.

Kleine vaartuigen

Traditiegetrouw maakt ook een aantal kleine vaartuigen deel uit van de parade. Dit zijn vaak sloepen of vletten die kleiner zijn dan 7 meter. De deelnemers decoreren hun vaartuig rijkelijk met verse producten.

Bijzondere vaartuigen

Binnen het corso is er ook zeker ruimte voor bijzondere vaartuigen. Denk aan een pontonsloep die zelfstandig weet te varen of door een sleepboot wordt meegevoerd. Op deze manier kan een zeer origineel decor varend door de wateren gaan waarbij natuurlijk bloemen en groenten prominent verwerkt zijn.

20, 21 en 22 juni 2025

Ontdek de magie van
Varend Corso Westland

Bekijk hier alle (voorgaande) deelnemers