Zonder vrijwilligers geen corso

Het belang van vrijwilligers

Varend Corso Westland is het grootste vrijwilligersevenement van Westland. Jaarlijks zijn zo’n 500 vrijwilligers bezig met de organisatie van de mooist versierde boten. Ze varen mee, zijn aan het werk langs de waterkant of doen de voorbereiding achter de schermen. Wil jij deel uit maken van een enthousiaste crew van jong en oud waarmee we Westland op de kaart zetten? Meld je aan!

Voorzitter werkgroep sponsoring/bestuurslid Varend Corso

Varend Corso Westland is het grootste vrijwilligersevenement van Westland. Jaarlijks zijn zo’n 500 vrijwilligers bezig met de organisatie van de mooist versierde boten. Ze varen mee, zijn aan het werk langs de waterkant of doen de voorbereiding achter de schermen. Voor het stichtingsbestuur zijn we op zoek naar een enthousiast bestuurslid die tevens voorzitter van werkgroep sponsoring is, die gevraagd en ongevraagd advies kan geven aan het bestuur en die mee durft te werken aan de toekomst van Varend Corso Westland.

Wat verwachten we van je: Je bent een geboren netwerker en helpt ons team van sponsor- en fondsenwervers met leads naar potentiële nieuwe relaties. De sponsorwerkgroep is een zelfstandige opererend team met een bestaand netwerk in groenteteelt. Wij zien graag een voorzitter met aanvullend netwerk vanuit de sierteelt, andere bedrijven uit het glastuinbouwcluster en/of het midden- en kleinbedrijf. Jij en je team zorgen tevens voor het relatieonderhoud met onze sponsoren en fondsen/subsidiegevers tijdens de diverse evenementen. Als kers op de taart organiseren jullie gezamenlijk een captains dinner voor onze relaties.

We doen het samen! Uiteraard hoef je het wiel niet uit te vinden. Er ligt een gedegen basis die jij snel op kunt pakken en waarop je voort kunt bouwen. Dit alles natuurlijk met hulp van de vele vrijwilligers, het bestuur, onze penningmeester en ons secretariaat. We streven er naar om een periode van overdracht in te bouwen zodat je je de materie rustig eigen kunt maken en je op een prettige manier ingewerkt wordt. 

Heb je interesse in de vacature? Of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op via info@varendcorso.nl . Ons huidige bestuurslid vertel je graag meer over wat er bij deze functie komt kijken.

Artistiek coördinator

Varend Corso is een professionele organisatie die altijd in ontwikkeling is. De organisatie van het Varend Corso bestaat uit een bestuur met vijf vrijwilligers en een vrijwillige voorzitter. Al deze bestuursleden zijn verantwoordelijk voor een werkgroep met totaal nog eens 40 vrijwilligers. Naast het bestuur is er < 1 fte betaald werkzaam voor het Varend Corso. Deze uren zijn verdeeld over: het secretariaat en de artistiek coördinator.

Voor het Varend Corso zijn we op zoek naar een artistiek coördinator, die gevraagd en ongevraagd advies kan geven aan het bestuur en die mee durft te werken aan de toekomst van Varend Corso Westland. Uiteraard hoef je het wiel niet uit te vinden. Er ligt een basis die jij snel op kunt pakken en waarop je voort kunt bouwen. Je draait mee met de werkgroep creativiteit. 

We streven er naar om een periode van samenwerking in te bouwen samen met de huidige artistiek coördinator, zodat je de materie rustig eigen kunt maken en je op een prettige manier ingewerkt wordt. 

 

Wat verwachten we van de artistiek coördinator: 

 • Hij of zij heeft een visie op hoe een gezonde Varend Corso eruit ziet en zet dit om in acties ten behoeve van een toekomstbestendig evenement. 
 • Hij of zij verstand heeft van het arrangeur vak. 

Ben jij: 

 • Niet vies van samen hard werken aan de visie van het Varend Corso?
 • de artistiek coördinator die tips en tops kan geven aan de deelnemers?
 • de artistiek coördinator die een goede stoet kan samenstellen?
 • de artistiek coördinator die deelnemers kan adviseren?
 • de artistiek coördinator die in een vrijwilligersorganisatie kan werken en misschien zelf ook een deel vrijwilliger is?
 • de artistiek coördinator deelnemers en arrangeurs weet te verbinden?

Een aantal concrete acties in het takenpakket van de artistiek coördinator zijn: 

 • Het mede bepalen van het jaarlijks vast te stellen thema
 • Eventueel bedenken van een titel passend binnen het thema voor een deelnemer
 • Het adviseren en begeleiden van de deelnemers bij de ideevorming, ontwerpfase en uitvoering, daar waar het gaat om visuele zaken zoals vormgeving, kleurgebruik en figuratie
 • Het beoordelen van de uiteindelijke ontwerpen voor definitieve deelname aan de stoet
 • Het samenstellen van de stoetvolgorde, die de aandacht van het publiek weet vast te houden
 • De controle bij realisatie van alle boten aan de hand van gemaakte afspraken op het gebied van decor, arrangement, figuratie, muziek ect.
 • Eindcontrole van alle boten op basis van gemaakte afspraken voor het eerste vertrek van de corsostoet en tijdens de corsodagen zelf
 • Het bijwonen van de vergaderingen van de werkgroep Creativiteit
 • Op verzoek het bijwonen van bestuursvergaderingen
 • Presentaties geven betreffende relevante corso-aangelegenheden
 • Input geven aan tijdige vernieuwingen binnen- en rondom het corso
 • Bestuur adviseren daar waar nodig. 

Wat bieden wij?

 • Je wordt onderdeel van de corso familie, een groep van 400 – 500 vrijwilligers die jaarrond met passie aan de slag zijn voor dit fantastische evenement
 • Een betaalde functie voor 5 uur per week (met zwaartepunt richting de corsodagen), uurtarief in overleg
 • Leuke bijeenkomsten met vrijwilligers en deelnemers
 • Een groot netwerk om je in te bewegen

Enthousiast geworden?

Dan komen wij graag met je in contact! Stuur een e-mail met CV (of link naar up to date LinkedIn profiel) en korte motivatie zodat we contact op kunnen nemen voor een eerste kennismaking.

Vlaggenteam

Zonder sponsors kunnen vrijwilligersorganisaties niet bestaan, zo ook het Varend Corso. Het is voor ons dan ook van groot belang om de vlaggen van deze sponsors langs de route mooi in beeld te brengen. Hiervoor worden voorafgaand aan het Varend Corso masten geplaatst waarin tijdens de dagen van het corso vlaggen gehangen dienen te worden. Dit alles in een gezellig team en als één van de vele vrijwilligers van het Varend Corso. Kom jij dit team versterken?  Meld je dan nu aan via onderstaande formulier, stuur een mail naar info@varendcorso.nl of bel met Jan van Dijk : 0643234334 .

Aanmeerders/afduwers

Sta jij stevig in je schoenen en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kom ons dan helpen als aanmeerder/afduwer bij het Varend Corso. Tijdens de corsodagen help jij aan het begin van de dag de schippers op weg, tijdens de pauzes help je hen met aanmeren en weer vertrekken en tot slot ontvang je ze aan het eind van de dag op de eindbestemming. Dit alles in een gezellig team en als één van de vele vrijwilligers van het Varend Corso. Kom jij dit team versterken?  Meld je dan nu aan via onderstaande formulier, stuur een mail naar info@varendcorso.nl of bel met Jan van Dijk : 0643234334.

Vrijwilligers

Zou jij graag vrijwilliger willen zijn bij het Varend Corso, maar passen bovenstaande functies niet bij jou? We horen graag op welke manier jij het Varend Corso wel zou kunnen ondersteunen.

“Het is een feest om met leuke mensen dit evenement in Westland te organiseren. Je leert steeds nieuwe mensen kennen en het is altijd gezellig. Het is een evenement waar we trots op mogen zijn als Westlanders!”  – Sanne (vrijwilliger PR)

MELD JE AAN!

Neem contact met ons op!