Over het corso

Bloemencorso Westland

Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit alles uniek gepresenteerd op boten die gedurende drie dagen door de wateren varen van onder andere Westland, Schipluiden, Maassluis, Vlaardingen en Delft. Elk jaar weer kan Varend Corso Westland rekenen op honderdduizenden bezoekers langs de waterkant.

Varend Corso Westland streeft ernaar zo veel mogelijk mensen te laten zien wat het Westland te bieden heeft. Zonder dat veel mensen het zich realiseren is het Westland tegelijkertijd de groenteboer als de bloemenwinkel van de wereld. Het corso is een uithangbord voor de vele Westlandse kwekers die iedere dag werken aan het geluk en de gezondheid van heel veel mensen.

20, 21 en 22 juni 2025

Ontdek de magie van
Varend Corso Westland

Organisatie

De organisatie van Varend Corso Westland bestaat uit een algemeen bestuur en vier verschillende werkgroepen die elk hun eigen specifieke taken hebben.

Deelnemers

Varend Corso Westland kent veel verschillende soorten deelnemers: bedrijven, telersverenigingen, dorpen, buurtschappen en gemeentes en jeugd.

Partners

Het hebben van vrienden is bijzonder! Daarover kunnen wij meepraten.

 

Foto’s & video’s

Een overzicht van het corso door de jaren heen.