About the Parade

1-2-3-4 July 2020

The Westland Flower Parade is an annual event featuring all that Westland has to offer. Hundreds of boats, beautifully decorated with locally grown flowers, plants and vegetables sail through the region over three full days. Each day the parade covers a different area of Westland, giving everyone the opportunity to enjoy this unique event. Attracting hundreds of thousands spectators each year, the Westland Flower Parade has become a must-see event.

Mission

The Westland Flower Parade aims to showcase Het Westland as the agricultural capital of the world, and raise awareness for the quality and variety of both beautiful and healthy products that are grown in our many greenhouses.

Organisatie

A team of fourty volunteers, each contributing their own expertise, form the driving force of The Westland Flower Parade. It’s a yearround task and a labour of love.

Rob_2

Rob Baan

Voorzitter

Rob Baan is eigenaar van Koppert Cress en houdt zich daarnaast bezig met advies en bemiddeling ruimtelijke ordeningszaken.

Corrie

Corrie van Adrichem

Secretaris

Corrie van Adrichem is echtgenoot, moeder en oppas-oma en daarnaast freelancer bij World Horti Center en eigenaar Middenweg b.v.

IMG_2337

Rien van Leeuwen

Penningmeester

Rien van Leeuwen is gepensioneerd. Ook is hij penningmeester stichting Vrienden van de molen te Monster en lid van de stuurgroep PLUSBUS van Vitis Welzijn te Monster.

Werkgroepen

De vrijwilligers van de werkgroep Organisatie en Schippers zorgen ervoor dat de corsostoet drie dagen lang probleemloos aan het publiek voorbij trekt. Hun werk begint al bij de vergunningsaanvragen bij de verschillende gemeentes en waterschappen. Ze stippelen de route uit, houden die begaanbaar, kiezen de rustplaatsen uit en zorgen ervoor dat de schippers volledig op de hoogte zijn. Daarvoor worden enkele keren per jaar speciale schippersbijeenkomsten gehouden.

De leden van de werkgroep Sponsoring hebben een groot netwerk binnen en buiten het Westland. Het hele jaar door werkt het team aan de werving van deelnemers voor zowel de club van 1000 als voor hoofdsponsors tot bedrijven die een materiële bijdrage leveren aan de organisatie. 

Het corso kent diverse sponsorschappen, uiteenlopend van 35 euro tot 50.000 euro. Elke variant kent een eigen pakket aan tegenprestaties. Zonder sponsors geen Varend Corso, dus neem contact op: secretariaat@varendcorso.nl en  wordt sponsor.

De werkgroep PR en Communicatie zorgen ervoor dat iedereen weet wanneer het corso gehouden wordt en op de hoogte is van belangrijke zaken. De leden zoeken hiervoor contact met landelijke en regionale media. Verder zijn ze verantwoordelijk voor de corsokrant, foldermateriaal en nieuwsbrieven. Ook de website en sociale media behoren tot het terrein van de werkgroep PR en Communicatie.

Christine Strijbis marketing & communicatie

Christine Strijbis

Communicatie & PR (a.i)

Christine Strijbis is naast deze rol als voorzitter van de werkgroep Communicatie & PR (a.i) zelfstandig ondernemer en eigenaar van 100% Westland – een online communicatiebureau in Westland & Leiden.

De leden van de werkgroep Creativiteit hebben een breed blikveld. De start van elk corso komt feitelijk voor rekening van deze vrijwilligers, die voor elk corso het nieuwe thema bedenken. Daarnaast houden ze zich bezig met alle inhoudelijke zaken rond het driedaagse evenement, zoals het ontwerp en de uiteindelijk uitvoering.

De artistiek coördinator is voor de deelnemers één van de belangrijkste aanspreekpunten. Hij adviseert hen over de uitvoering van de titels. Hij zorgt ervoor dat de verschillende vaartuigen een harmonieus geheel vormen in de stoet en dat de arrangementen en muziek bij de stijl van het corso passen.

Irma

Irma Smits

Voorzitter werkgroep Creativiteit

Irma Smits is directeur van de basisschool WSKO Andreashof en is vrijwilligster bij de Corsoboot kern Kwintsheul, Lid parochiebestuur St. Andreas en lid Heulse aanpak.

 

Annual report

Read our annual report

De leden van het bestuur van de stichting ontvangen een vrijwilligersvergoeding van € 500,00 per jaar voor al hun activiteiten.