Met de fiets naar het corso

Tijdens het Varend Corso is het rond de route die de boten afleggen erg druk. Het is daarom raadzaam om de zomerse parade op de fiets te bezoeken. Op deze manier kunnen de echte corsoliefhebbers de stoet zelfs op verschillende plaatsen bekijken. Aan de hand van de Kassen Route Westland van Bezoek Westland kunt u het moois van de Westlandse kassen en van het Varend Corso bekijken.

Bezoek Westland zet zich al jaren in om mensen een uniek dagje uit of vakantie te laten beleven in het Westland. Op hun website kunnen toeristen en dagjesmensen al het leuks vinden wat er in deze regio te doen is. Sinds 2024 horen daar ook 3 fietsroutes bij die je door heel Westland brengen en je  een uniek inkijkje geven bij een tweeëntwintig tuinbouwbedrijven. Bij elk van die tuinbouwbedrijven staat een informatiebord met QR code en kom je te weten wat ze kweken en hoe ze dit doen. Een prachtige aanvulling dus op ons corso waar je al die producten hebt voorbij zien komen.
Bekijk hieronder de verschillende routes en kies er een uit die het best bij je past!

De fietsroutes

Kassenroute 1

Met deze fietsroute kom je langs 10 tuinbouwbedrijven. Onderweg kom je de mooiste bloemen, hete pepers en zeer smaakvolle groentes tegen. Deze route is 36,5km lang.

Meer info over deze route 

Kassenroute 2

Deze mooie route brengt je ook bij 10 tuinbouwbedrijven. Je komt de meest smaakvolle miniplantjes tegen, ook weer kleurrijke bloemen en gezonde groenten. Deze route is 35,5km lang.

Meer info over deze route 

Kassenroute 3

Deze fietsroute neemt je niet alleen mee naar 6 tuinbouwbedrijven maar ook naar de duurzame aardwarmteprojecten waarmee de kassen verwarmd worden. Deze route is 22,6 km lang

Meer info over deze route