29. Albert Heijn Westland – Delfland

Helemaal Appie

  • Arrangement: Flower Workshop ‘t Keitje – Alice van Zeijl / GrowingArt – Jeffrey Schulte
  • Eigenaar: Jeffrey Schulte

Albert Heijn doet dit jaar voor de tweede keer mee aan het Varend Corso. Wat is er nou Hollandser dan Albert Heijn?? Al ruim 130 jaar is Albert Heijn het meest geliefde en gezonde bedrijf van en voor Nederland!

De boot van Albert Heijn wordt gebouwd in twee delen het achterste gedeelte van de boot laat zien hoe Albert Heijn in 1887 begon op de Zaanse Schans in Zaandam. We zien de kruidenier in zijn stofjas achter de toonbank met daarop een oude kassa en weegschaal staan. In de kast staan oude blikken en potten. In dit gedeelte gebruiken we ook bloemen en planten van vroeger zoals begonia’s en fresia’s. In het voorste gedeelte zien we de moderne winkel van Albert Heijn zoals we die nu kennen. Voorop de boot een grote handscanner voor het zelfscannen en een echte kassa. Albert Heijn wil voortrekker zijn op het gebied van duurzaamheid en gezondheid  De gezonde producten u op de boot ziet zijn: paprika’s in verschillende kleuren, tomaten, komkommers, appels, sinaasappels, rode kool, limoenen, ananassen, aardappelen

Het bloemwerk komt in het gedeelte van nu vooral in de kleuren wit blauw en in het oude gedeelte rood wit en blauw tinten! Voor het varend corso is er een speciaal AH lied geschreven op het nummer van Hallo Allemaal! van de tv-serie de Luizenmoeder. Onze figuranten zijn werkzaam in de verschillende Albert Heijn winkels in het Westland en zijn ook vandaag vriendelijk, vrolijk, enthousiast en klantgericht zoals u van ons gewend bent.

Samen met bakkerij Borgesius sponsort Albert Heijn dit jaar ook 1500 snack-pakketten voor de vrijwilligers van het Varend Corso.