17. Koppert Cress

Go Dutch Go Dutch Cuisine!

  • Arrangement: Team Koppert Cress
  • Eigenaar: Quirien van der Meer

 

  • Koppert Cress, gespecialiseerd in ‘cressen’, is als een van de eerste producenten in de foodsector een partnership aangegaan met Dutch Cuisine.
  • Dutch Cuisine wil de Nederlandse eetcultuur bevorderen. Door koks/restaurants te laten koken met de uitgangspunten van Dutch Cuisine
  • We koken en eten in Nederland steeds gezonder en gevarieerder. Stimuleren het gebruik van meer groente tenminste 250 gram per dag!
  • “Nederland is een van de belangrijkste landen wanneer het gaat om tuinbouw, maar toch vergeten juist wij vaak het belang van groenten eten”, aldus Rob Baan, ambassadeur van Dutch Cuisine.
  • Tijdens het Varend Corso verzorgd Koppert Cress volgens de Dutch Cuisine ook de lunches en diners van de 600 deelnemers aan het varend Corso!
  • Daarmee krijgt gezonde voeding een nog prominentere rol in de boodschap die het Varend Corso Westland uitdraagt: vol trots tonen welke gezonde en prachtige producten er in de kassen groeien.
  • Mede daarom promoot Koppert Cress ook tijdens het Varend Corso de Dutch Cuisine stelregel:  80% groente  20 % vlees
  • In de keukens van de deelnemende Dutch Cuisine restaurants spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol.
  • De koe is speciaal beschilderd door DEMIAK naar de Dutch Cuisine stel regel  80% groente  20 % vlees
  • De Haagsche Schilder Maarten Demmink, die exposeert onder het pseunoniem Demiak, voltooide zijn kunstopleiding aan de KABK in Den Haag.