11. Kern Honselersdijk

Fabeltjeskrant

  • Arrangement: Juanita van Dooremaal
  • Eigenaar: André Ruinard
    Schipper 1e boot: Patrick van den Heuvel

Voor aankomst 1e boot:

We hebben een belangrijke mededeling! Bor de Wolf is als vermist opgegeven door de dieren uit het dierenbos van de Fabeltjeskrant. Als jullie hem zien, blijf rustig, en wijs hem de weg naar het dierenbos.

Honselersdijk is dit jaar voor de tweede keer deelnemer aan het Varend Corso. De boot is omgetoverd tot het dierenbos uit de Fabeltjeskrant. Helaas is er een beetje verwarring onder de dieren want Bor de Wolf is zoek… Heeft u Bor de Wolf gezien?

Brainstormend over het thema stak de Fabeltjeskrant er steeds weer bovenuit. Voor zowel de aankleding met bloemen, planten en groente als ook het decor en de figuratie hadden we heel veel goede ideeën. Onze arrangeur Juanita van Dooremaal maakt al voor de 4de keer de schuit van schipper André Ruinard op. Zij kent de schuit en weet wat de mogelijkheden zijn. André is een fijne vent om mee samen te werken.

Veel objecten zijn compact gestoken om zo een duidelijke vorm te krijgen. De buitenzijde is rustig gehouden omdat er op het dek al veel gebeurt met kleuren.

De Vitapep minipaprika is gekozen met een speciale reden, namelijk: de Vitapep is sterk en heeft geen water nodig. Het gewicht van de bewegende bomen blijft zo beperkt.
De krant voorop de boot is helemaal beplakt met Chrysanten. De soorten Baltica wit en roze en de Santini Country kwamen het best uit de test op houdbaarheid zonder water.

Weetjes:
* Voor de kostuums is ruim 50m2 vilt gebruikt.
* Om alle bomen en de struik op het volgbootje van product te voorzien zijn ruim 5000 minipaprika’s verwerkt.
* Er zijn ruim 700 planten en ruim 5000 bloemstelen verwerkt op onze boten