36. Kern Wateringen

Volk van Laaf – Brouwhuys

  • Arrangement: Team Wateringen
  • Eigenaar: Daan de Bruin

Wie wel eens in de Efteling is geweest kent ze wel “Het volk van Laaf,” een bijzonder volk dat jaren geleden in Nederland is komen wonen.

Het Volk van Laaf woont in het Lavendorp en zoals elk ander dorp zijn hier de huisjes van de bewoners, een bakker, een school en een kroeg te vinden. Maar wat ze ook hebben is Lal’s Brouwhuys, de brouwerij van Laafse Lurk. Speciaal voor het Varend Corso wordt dit jaar door kern Wateringen dit speciale drankje gebrouwen, onder toeziend oog van de brouwmeester Lal. Er wordt hard gewerkt door de Laven in het Brouwhuys om te zorgen dat de pullen met Laafse Lurk uit de vulmachine komen.

Oermoeder Lot let op de jongste Laven en Lorrenloet zorgt dat de machine blijft draaien. Allemaal genieten zei op zijn tijd van de Laafse Lurk. Sommige Laven vinden de Laafse Lurk iets te lekker, zo lekker dat ze het de hele dag door drinken. Maar pas wel op want anders wordt je net als Laveloze Laaf.

Dit jaar is gekozen om de buitenrand van de brouwerij met mooie buitenplanten te maken. Hiervoor zijn diverse soorten planten gebruikt zoals o.a. de Betulia, Petunia, Geranium en Lobelia. Dit alles zorgt er voor dat het Lavendorp en de brouwerij er in al zijn pracht en praal bij staat. De planten van het Lavendorp zijn speciaal voor het Varend Corso al wat weken van tevoren geplant, zodat ze mooi konden groeien en bloeien om er nu op z’n mooist bij te staan.

Bijzonder:

Naast het team bouwers wat dit jaar enorm werk heeft verzet is het team achter de figuratie ook bijzonder. Alle kleding is door het naaiteam zelf gemaakt en voor de gezichten zijn zelfs gipsen afdrukken gemaakt van alle figuranten om de maskers van de laven exact op maat te kunnen maken!