Zinderende hitte brengt Varend Corso op 2, 3 en 4 augustus niet in gevaar

Heel Nederland gaat momenteel gebukt onder een hittegolf. Het Varend Corso Westland houdt het hoofd koel, ondanks de ongekend hoge temperaturen van bijna 40 graden. De bloemen, planten en groenten die gebruikt worden voor de corsoboten staan nu nog in de kassen, waar de gewassen door de kundige Westlandse kwekers goed verzorgd worden om op 2,3 en 4 augustus feestelijk aan het publiek getoond te worden.

De producten die de boten op zullen fleuren worden een aantal dagen voor het corso vers geoogst waardoor ze fris en fruitig tijdens het Varend Corso te zien zullen zijn. Volgens de weersvoorspellingen zakken de temperaturen tijdens het corsoweekend weer naar normale Hollandse waarden en kan het publiek optimaal genieten aan de waterkant. Ook voor de deelnemers, schippers, musici en figuranten is dat een aangenaam vooruitzicht.

Het Varend Corso Westland trekt op 2, 3 en 4 augustus voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Het thema van dit jaar is: WOW! Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden
naar het gratis driedaagse spektakel, dat de afgelopen jaren door maar liefst meer dan een half miljoen mensen bezocht werd.

Feest op het water én de wal
Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken.

Kindercorso
Ook dit jaar zal het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Tijdens het corso-weekeinde varen de kinderen zelf mee om zich helemaal onder te dompelen in het vrolijke zomerse corso-gevoel.

Meer informatie
Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier
kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.