Het Varend Corso ervaart Maassluis

Maassluis is een van de pareltjes in de route van het Varend Corso. Een schitterende stad, rijk aan historie, altijd al verbonden met scheepvaart en het draagt het corso een warm hart toe. Elk jaar is Maassluis het eindpunt van de route op de eerste corsodag. En daar wordt nog eens flink uitgepakt door de Maassluizers met het Meezingspektakel.

Dit jaar wordt extra bijzonder voor iedereen die Maassluis een warm hart toedraagt. De corsostoet zal namelijk verder de stad in varen: tot aan de Monstersche Sluis. Daar zal dit jaar ook de vlootschouw zijn, tot even voorbij de burg in de PC Hooftlaan. Eerdere jaren was de vlootschouw meer naar Maasland, bij Boekestijn kraanverhuur. Al langer werd er gezocht naar een manier om meer mensen bij het corso te betrekken. De nieuwe eindlocatie biedt alle gelegenheid voor een sfeervolle avond voor het publiek met terrasjes en de historische binnenstad als decor.

Wil je ook genieten van dat prachtige decor, de vlootschouw én het Meezingspektakel? Kom dan vrijdagavond naar het centrum van Maassluis. De boten leggen aan in de Noordvliet en het meezingspektakel is op het parkeerterrein aan de Anne de Vriesstraat. Het is de vijftiende keer dat het muzikaal spektakel op het programma staat. Het Waterwegkoor Maassluis, de Hoekse Tranentrekkers, hun twee dirigenten, een flink aantal muzikanten en natuurlijk de duizenden toeschouwers die uit volle borst meezingen. Probeer dan nog maar eens stil blijven zitten.

Het Varend Corso Westland trekt komend jaar, op 2, 3 en 4 augustus, voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Het thema van dit jaar is: WOW!. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen jaren waren dat er zelfs meer dan een half miljoen mensen