De A-locaties bij het Varend Corso

Eigenlijk is de walkant langs de 80 kilometer lange route een grote A-locatie, maar toch doen we een poging de top locaties op een rij te zetten!

Vrijdag, Rijnmonddag

Op vrijdag is het in Schipluiden langs de Vlaardingse vaart goed toeven. De schepen komen vanaf de officiële opening bij de Tuinderij. Als je goed gaat staan, dan zie je ze recht op je afkomen. Bovendien legt de hele vloot een half uurtje aan voor een pauze. Unieke gelegenheid om al het moois van heel dichtbij te bekijken.

Aan het eind van de route, in Maasland, komen de schepen voor de kant om te overnachten. Een prachtige plek om vanaf de glooiende walkant al het moois voorbij te zien komen. Bovendien de unieke gelegenheid om in Maassluis, op de markt, te genieten van het Meezingspektakel.

Zaterdag Westlanddag

Het is een feest om alle schepen vanaf het FloraHolland Trade Park te zien vertrekken. Je kunt nog een wandelingetje langs de schepen maken en langzaam zie het het Corso opstarten.

Aan het Dreespark is een schitterende gelegenheid om wat langer van de schepen te nieten. De boten komen de vijver op en de schippers proberen dicht onder de kant te varen Een mooi spektakel. En dan is er de Lange Weteringkade in Kwintsheul. Je kunt daar de boten bijna aanraken en het publiek leeft intens mee met de opvarenden. Een prachtig feestje.

Zondag Delflanddag

Geweldig om de boten door de kern van Schipluiden te zien varen. De Vlaardingse vaart is omzoomd met duizenden en in het centrum van Schipluiden kan er nauwelijks nog iemand bij.

De Buitenwatersloot in Delft is legendarisch stuk in de route. Misschien wel het mooiste deel van het gehele corso. Je kunt er de mensen op de boten bijna de hand schudden en op de kant zijn er op verschillende plaatsen mooie feestjes aan de gang waarbij je je zo kunt aansluiten.

En dan is er de Bonte Haas in Wateringen. De deelnemers weten; als we de Bonte Haas hebben gehad zit het corso er op. Corso liefhebbers komen daar massaal naar toe om de schippers en figuranten te bedanken en het corso uit te zwaaien.

Welke plek kies jij uit? Bekijk hier de complete routekaartjes en ontdek zelf de beste plek!

38. demokwekerij-lentiz za - te kwintsheul