Nieuwe Burgemeester Bouke Arends opent het Westlandse corso

De Westlandse burgemeester Bouke Arends houdt morgen, vrijdag 2 augustus, de openingstoespraak bij het Varend Corso Westland. Het is voor de kersverse burgervader de eerste keer dat hij de corsostoet af mag laten varen. In een interview in de corsokrant zegt Arends erg uit te kijken naar het corsoweekeinde.

De uit Emmen afkomstige Arends kende het Varend Corso Westland nog niet voordat hij tot burgemeester van Westland werd benoemd. Inmiddels is hij na een lange kennismakingstournee door Westland goed bekend met het reilen en zeilen van het grootste Westlandse evenement. Arends is onder de indruk van alle ondernemerschap en inventiviteit die Westland herbergt en wil dat met trots uitdragen naar buiten het Westland.

De officiële opening van het corso wordt sinds enkele jaren gehouden bij recreatie- en feestlocatie de Tuinderij in De Lier. De stoet vaart daar vervolgens langs de sponsoren, subsidiegevers en andere genodigden, om daarna verder de Rijnmondroute af te leggen, richting Schipluiden, Vlaardingen en Maassluis. Het startmoment wordt verder van een extra feestelijk tintje voorzien door zangeres Manoushka Zeegelaar-Breedveld en de internationale band Nils Fischer & Timbazo. Zij hebben een spectaculaire salsa-act in petto.

Het Varend Corso Westland trekt dit weekend, op 2, 3 en 4 augustus, voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Het thema van dit jaar is: WOW!. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen jaren waren dat er zelfs meer dan een half miljoen mensen.