WOW! Wat een winnaars!

De jury van het Varend Corso Westland stond vandaag opnieuw voor een lastige opgave. Uit de tientallen deelnemers moesten de juryleden de mooiste boten kiezen. Na een lange zit kwam de jury uiteindelijk toch tot een eensluidende conclusie. In de categorie niet-commerciële deelnemers won de Chinese Draak vak van Corsoboot Honselersdijk en bij de commerciële boten ging Game of Thrones van Van den Bos Flowerbulbs er met de eerste prijs vandoor.

Over de Chinese Draak was de jury unaniem. Honselersdijk had dé Wow-factor te pakken en kwam met een creatie bij uitstek waar het publiek voor naar de waterkanten trekt. De muzikale inbreng van Kwintsheul, Wereldsterren, kreeg van de juryleden de tweede plaats toebedeeld en Dia de los Muertos van Corsoboot Wateringen ontving de derde prijs.

Ook het besluit dat Game of Thrones in de commerciële categorie won, werd door de jury unaniem genomen. Een boot die zeer zorgvuldig  en met lef is opgemaakt, waardoor het geen twijfel leidt dat het ontwerp drie dagen lang blijft stralen. De provincie Zuid-Holland met #ditdoetdeprovincie en de gemeente Westland met WOW dit is Westland wonnen respectievelijk de tweede en de derde prijs.

Maar er waren meer prijzen te verdelen. In de categorie muziekboten ging de eerste plaats naar Koor4Fun met de titel Maestro. De weelderig aangeklede boot van FloraHolland won bij de zeilende Westlanders en de originaliteitsprijs werd toegekend aan Pinokkio, de creatie van Maasland.

De tweede dag van het Varend Corso Westland is verder uitmuntend verlopen. De weergoden waren de deelnemers, schippers en figuranten gunstig gezind. De zomerzon en de drukbezette oevers langs de Westlandse route gaven de deelnemers en vrijwilligers het échte corsogevoel.

Morgen varen de deelnemers om 11.00 uur uit voor de laatste dag van het corsoweekeinde. Dan doet de stoet onder meer Midden-Delfland en Delft aan. Het oer-Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland en de eeuwenoude historische binnenstad van Delft zorgen voor een geweldig decor voor de corsoboten. Grijp dus uw kans als u het corso dit jaar nog niet voorbij heeft zien komen.