WOW! Het Kindercorso straalt!

Wat een fantasie hebben kinderen toch! Dat werd nog maar eens bevestigd door het Kindercorso vanmiddag. Van Harry Potter tot Rembrandt van Gijn en van Avonturiers tot Braintrainers. Niets is te gek voor de jongste deelnemers.

De jury had dus een bijzonder moeilijke taak toen ze de drie winnaars vandaag moest aanwijzen. Na langdurig beraad mochten de Strijders van Perkamentus de eerste prijs op komen halen. De tweede plaats was voor Schaakmat Westland en ook MamaMia mocht als derde plaatsnemen op het podium.

Dat het Kindercorso al jaren een schot in de roos is, blijkt niet alleen door de enorme creativiteit en humor die de kids elk jaar weer op het water tentoonspreiden, maar ook door hun enthousiasme. Ze bedenken zelf de onderwerpen, maken zelf de ontwerpen en gaan vervolgens aan de slag om hun wilde ideeën ook daadwerkelijk uitvaarbaar te maken.

Dit jaar werd de prijsuitreiking van het Kindercorso voor het eerst in stadscentrum van Maassluis gehouden. Eerdere jaren was de vlootschouw en afsluiting van de eerste vaardag in Maasland. Nu hadden de schippers de mogelijkheid om nog een stuk verder door te varen tot aan de Monstersche Sluis. Al langer zocht de organisatie naar een manier om het publiek actiever bij het driedaagse zomerevenement te betrekken. Met het historische decor én niet te vergeten het jaarlijkse Meezingspektakel is die opzet zeker geslaagd.