Spectaculaire en feestelijke opening Varend Corso en Kindercorso

WOW! Wat een corso! Wát een spektakel op de eerste dag van het Varend Corso Westland. De deelnemers beleefden een fantastische start van wat een geweldig corsoweekeinde belooft te worden. De aanwezigen bij de opening op het terrein van evenementenlocatie De Tuinderij toonden zich onder de indruk van het niveau waarmee de deelnemers voor de dag kwamen.

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland opende het Varend Corso Westland vandaag voor het eerst. Hij deed dat ten overstaan van de genodigden, waaronder burgemeester Roodenburg (Midden-Delfland) en ‘nobelprijswinnaar’ voor voedsel Simon Groot. Voorzitter Rob Baan benadrukt in zijn toespraak het belang van het investeren in schooltuintjes: “Want het lekkerste peentje komt uit eigen tuin”. Daarna werd de muzikale toon gezet door zangeres Manoushka Zeegelaar-Breedveld en de internationale band Nils Fischer & Timbazo.

Vanaf dat moment kon de corsostoet écht van start gaan. Het Hollandse polderweer deerde de schippers en figuranten niet. Het enthousiasme spatte er van af. En dat zal de komende dagen zeker niet minder worden, want met temperaturen tussen de 20 en 25 graden wordt het ideaal weer om naar het corso te komen kijken. De organisatie rekent dan ook, net als voorgaande jaren, op een gezellige drukte langs de oevers.

Ook dit jaar kan het publiek zijn stem uitbrengen voor de mooiste boot van de stoet. Op de website varendcorso.nl staat een overzicht van alle deelnemers, waar een keuze uit gemaakt kan worden. Aan het einde van het corsoweekeinde, op zondagavond, wordt de uiteindelijke publiekslieveling bekendgemaakt.

Wilt u komend weekend ook genieten van de prachtig opgemaakte schuiten en zeilende Westlanders? Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.