WOW, wat een weekend!

Het Varend Corso Westland heeft een spetterend weekeinde achter de rug. Het publiek genoot met volle teugen, de enthousiaste deelnemers, schippers en figuranten straalden drie dagen lang op de boten en ook het weer zat mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit jaar ruim 550.000 toeschouwers een plekje langs de route hadden opgezocht.

De organisatie blikt tevreden terug op het niveau dat de deelnemers dit jaar aan de dag wisten te leggen. Een enorm palet aan originele vondsten trok de afgelopen drie dagen voorbij. Van een complete circusact tot een live-optreden van ‘Lady Gaga’ en van Jungle Book tot Dia de los Muertos. Zelfs Game of Thrones en Pinokkio waren van de partij.

Net als de afgelopen jaren kwamen meer dan een half miljoen bezoekers naar het corso, naar schatting waren het er ruim 550.000. Dat was mede te danken aan de weersomstandigheden die dit weekeinde erg gunstig waren. Een lekker zonnetje en een temperatuur tussen de 20 en 25.

Nu de complete stoet inmiddels weer is aangemeerd bij het Trade Parc Westland bij FloraHolland, wordt ook voorzichtig alweer naar volgend jaar gekeken. Het thema van het Varend Corso 2020 is inmiddels al bekend: It’s Showtime!. Dat belooft dus weer een waar spektakel te worden. Ook de route van het corso zal opnieuw bekeken worden. Zowel de corso-organisatie als de gemeente Den Haag zien de stoet komend jaar graag door Den Haag varen. Daar zal de komende maanden nog zorgvuldig naar gekeken worden om onder meer de planning en route tot in de puntjes te regelen.