WOW! Wat een publiekswinnaars!

De corsoboot van Honselersdijk heeft de vanavond de publieksprijs van het Varend Corso Westland gewonnen. De Chinese Draak wist de meeste steun te krijgen van de 550.000 toeschouwers die het corso afgelopen weekend bezochten. Het was al de tweede prijs die de Honselersdijkers in ontvangst mochten nemen, want eerder beloonde de jury ze al met de eerste prijs in de categorie niet-commerciële boten.

Figuranten
De publieksprijs is traditiegetrouw een van de onderscheidingen die op de zondagavond, helemaal aan het einde van het corso, wordt uitgereikt. Dat geldt ook voor de figuratieprijs. Die was dit jaar een prooi voor de Dia de los Muertos-boot van dorpskern Wateringen. Het waterballet op de corsoboot van Schipluiden won de twee prijs en de derde plaats was voor  Marjo de circusartiesten op de boot van dorpskern De Lier.

De Johan Huisman Bindersprijs tenslotte wordt toegekend aan de arrangeur die bloemen en planten het mooist is en als beste de drie corsodagen doorstaat. Die is dit jaar toegekend aan Lily Beelen voor haar arrangement op de Game of Thrones-boot van Van den Bos Flowerbulbs.

Met alle onderscheidingen achter de rug, is het alweer tijd om alvast naar volgend jaar te kijken. Het thema voor 2020 is al bekendgemaakt: dat wordt It’s Showtime.