WOW! Publiek doneert 50.000 euro

De toeschouwers van het Varend Corso Westland hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Met de doneeractie Duit voor een Schuit is tijdens corsoweekeinde meer dan 50.000 euro geschonken. Dat is vergelijkbaar met de opbrengst van vorig jaar.

Het bestuur van het corso wil alle bezoekers daarom hartelijk bedanken. Duit voor een Schuit wordt beschouwd als een waardering voor het niveau van de corsostoet. In de loop der jaren is het bedrag telkens wat verder opgelopen en is het publiek uiteindelijk een van de belangrijkste financiële steunpilaren geworden voor het bloemrijke spektakel.

Dank gaat ook uit naar de Naaldwijkse scouts die elk jaar, verkleed als de inmiddels bekende jokers, met emmers vanaf het water en langs de kant de donaties ophalen. Door de gulle giften hebben zij drie dagen lang flink moeten sjouwen. Dit jaar werden tevens enkele pinautomaten ingezet. Daar is ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Extra dank gaat ook uit naar Hen van de Laar en André Zwinkels. Zij zijn inmiddels meer dan bekende gezichten geworden langs het corsotraject, doordat ze Duit voor een Schuit al vanaf het begin coördineren. Ze zorgden ervoor dat de jokers op de juiste plek waren, dat die bij zonnig weer voorzien werden van een flesje water of fris en dat de donaties veilig opgeborgen werden. Zij dragen het stokje komend jaar over.

Het corsoweekeinde was overigens in meer opzichten een succes. Ook het bezoekersaantal leidde tot tevreden gezichten. Naar schatting meer dan550.000 toeschouwers hadden een plekje langs de route opgezocht. Vooral zaterdag en zondag stonden in Westland en Delft de waterkanten volgepakt. En dat is waar de schippers, figuranten, muzikanten en alle andere vrijwilligers het uiteindelijk voor doen.

Het thema van het Varend Corso 2020 is inmiddels al bekend: It’s Showtime!. Dat belooft dus weer een waar spektakel te worden.