Winnaars Jeugdboten bekend!

De boot van de Summer Girls, genaamd Ice-Lollypops heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie van het jeugdboten. Dit jaar voeren tien jeugdige teams mee met de corsostoet, gebundeld achter vier sleepbootjes. De jury vond het algemene niveau van het jeugdcorso opnieuw hoger dan eerdere jaren. Een trend die de juryleden al langer zien. Hun oordeel over de winnaar was unaniem. Ze vonden de Ice-Lollypops de mooiste boot, origineel, creatief, heel verzorgd en ze waren erg te spreken over de figuratie.
Daarachter waren de deelnemers erg aan elkaar gewaagd. De nummers twee tot en met vijf lagen qua niveau erg bij elkaar. Op de tweede plaats eindigde Willy Wonka van de Candy Girls Andreashof. ‘Danzij de creativiteit, inzet en het enthousiasme bij de figuratie,’ aldus het jury-oordeel. The Little Mermaid van basisschool ‘t Startblok kreeg de derde prijs.
Bij de wat oudere deelnemers wonnen de Westlandse Meisjes met hun boot Smaakvol Westland. Dat oordeel was gebaseerd op het totaalplaatje, waaronder het eigen nummer dat deze deelnemers hadden laten maken. Het ging om Europapapaprika, op de melodie van Europapa.
De race is echter nog niet gelopen voor de jeugdboten. Want er is aan het einde van het corsoweekeinde nog een publieksprijs te vergeven. De toeschouwers kunnen nog tot en met zondag stemmen op de jeugdboot die er voor hen het meeste uitspringt.

De overige prijzen worden zaterdagavond en zondagavond uitgereikt.