Stralende Westlanddag afgesloten met prijzen en onderscheiding

Hans Hoogerwerf krijgt WestlandStek, opvolger krijgt met haar team de 1e prijs.

Het Varend Corso kende vandaag een schitterende twee dag van de jubileumeditie. De traditionele Westlanddag was heerlijk zonnig en langs de waterkant was het afgeladen druk. De dag verliep nauwkeurig volgens planning en verliep zonder incidenten. Voor een aantal deelnemers was er aan het einde van de dag nog een verrassing van de jury, die bekendmaakte over welke corosboten zij het meest enthousiast waren. Ook ontving afzwaaiend coördinator Hans Hoogerwerf de onderscheiding WestlandStek. Morgen wacht de derde dag: Delflanddag waarvoor om 10.45 uur alweer de trossen los gaan.

PRIJSWINNAARS
Ook dit jaar boog de jury zich over de moeilijke opgave om de beste van 47 boten te kronen. Bij de niet-commerciële deelnemers won Corsoboot Honselersdijk. Het thema van deze boot is diepchique en verwijst naar zowel de diepzee als de chique muzikale omlijsting. Nummer twee in deze categorie is de Titanic van ‘s-Gravenzande en het team van corsoboot Wateringen completeert met Hans en Grietje het podium.
Ook in de categorie commerciële deelnemers kwam de jury tot een top drie. Daar was de jury het meest onder de indruk van de corsoboot van de nieuwe deelnemer 3D Next Level, met de titel The Minion Factory. De 3D-printer draaide overuren bij deze deelnemer. Zo’n 1500 uur ging er in het printen van de 144 onderdelen zitten. De boot Elke Bloem Telt van Syngenta kreeg van de juryleden de tweede plaats toebedeeld en eveneens nieuwe deelnemer Torpedoloods eindigde met Modern Marie Antoinette op de derde plek bij de commerciële deelnemers Er was ook een aparte onderscheiding voor de fraaiste Zeilende Westlander. Die was dit jaar een prooi voor Naaldwijk met de titel Trots op ‘t Westland. Voor de Publieksprijs zijn alle boten nog volop in de race. Inmiddels staat de teller over de tienduizend (!) stemmen. Morgenavond wordt deze prijs uitgereikt, samen met de figuratieprijs en Johan Huisman Bindersprijs.

WESTLANDSTEK
Afzwaaiend artistiek coördinator Hans Hoogerwerf ontving zaterdagavond de WestlandStek uithanden van wethouder Peter Valstar. Deze onderscheiding kent de gemeente Westland toe aan mensen die zich minimaal 12,5 jaar vrijwillig ingezet hebben voor de gemeente Westland. Hans is al vanaf de eerste editie van het Varend Corso betrokken. Nu, na de 25e jubileumeditie, is voor hem het moment gekomen om het stokje over te dragen.
Als artistiek coördinator boog hij zich samen met de leden van de werkgroep Crea elk jaar over de jaarlijkse thema’s van het Varend Corso. Daarnaast begeleidde hij ook de deelnemers bij het bedenken, ontwerpen en creëren van de corsoboten. Ook tijdens de drie corsodagen volgde Hans de corsostoet de afgelopen jaren op de voet en stak hij overal waar nodig de handen uit de mouwen. Na dit corso volgt Juanita van Dooremaal (Corsoboot Honselersdijk) Hans op. De vrijwilligers en deelnemers zongen na het ontvangst van de prijs toe met “Hansie bedankt.”