Prijzenregen bij 25e Varend Corso

‘s-Gravenzande pakt de dubbel, 3 nieuwe prijzen uitgereikt

De jubileumeditie van het Varend Corso Westland kende een schitterend weekeinde. Honderdduizenden toeschouwers genoten drie dagen lang van de prachtig versierde corsostoet. Onder een stralende zon voeren de schippers en figuranten van het 25e Varend Corso zondagavond voldaan weer de thuishaven bij FloraHolland binnen.
De Titanic van ’s-Gravenzande kreeg de publieksprijs. De toeschouwers wilden maar wat graag mee bepalen wie de publieksprijs het meest verdiende; er werden maar liefst 11.000 stemmen uitgebracht. Voor het kindercorso was een aparte publieksprijs in het leven geroepen. Die ging naar de Hofvilla die meevoeren met Herrie in de Keuken.

FIGURATIEPRIJS OOK VOOR TITANIC
De corsoboot van ’s-Gravenzande viel nog een keer in de prijzen. De jury reikte heb ook de figuratieprijs uit. De figuranten leefden zich helemaal in het verhaal van de Titanic. Elke dag beeldden ze een andere scene uit de welbekende film uit. Zondag zag het publiek hoe het schip in tweeën brak en hoe Jack in Delft zelfs te water raakte. De tweede prijs was voor de figuranten van de Wateringse corsoboot, die Hans en Grietje als thema had. De derde plaats was voor Tea Party van Kwintsheul.

Dit jaar kende de organisatie een speciale waarderingsprijs toe. Die ging naar Danscreatie. De danseressen stonden drie dagen lang vol overgave op de Naaldwijkse zeilende Westlander. Argos ontving de aanmoedigingsprijs, die de jury toekende voor het materiaalgebruik. De Buitelaar Innovatieprijs werd een prooi voor 3D Next Level, die hun 3D printers overuren had laten maken voor de varende Minion-fabriek. De Johan Huisman Bindersprijs kreeg Juanita van Dooremaal overhandigd.

BLOOMING BATTLE
Ook dit jaar streden verschillende groene opleidingen in de Blooming Battle tegen elkaar. De eerste plaats werd veroverd door de inzending Lollypopland van MBO Westland. Candy Shop van Scalda MBO Goes sleepte de tweede prijs in de wacht. De derde plaats van de Blooming Battle ging naar Cocktailbar van MBO Westland.