€51.286,38 van Publiek voor Varend Corso Westland 

Opbrengst Duit voor een Schuit benadert recordopbrengst drukste jaar ooit!

Dat de jubileumeditie van het Varend Corso Westland goed bezocht was wordt nog eens onderstreept door de enorme opbrengst van de actie “Duit voor een Schuit”. Maar liefst €51.286,38 werd door het publiek gegeven aan de collectanten langs de route. Zo’n groot bedrag is ongekend en onderstreept alle positieve reacties welke de organisatie mocht ontvangen.
Ook deze 25e editie van Varend Corso Westland kon het corso rekenen op de samenwerking met Scouting Naaldwijk. Zoals elk jaar waren de scouts weer als narren van het corso te vinden langs de route en op het water om het publiek om een donatie te vragen. Een percentage van het opgehaalde geld is dan ook voor Scouting Naaldwijk maar het grootste gedeelte komt ten goede aan het corso. Het organiseren van Varend Corso Westland brengt natuurlijk grote kosten met zich mee als het gaat om veiligheid, vergunningen en de catering voor meer dan 500 vrijwilligers per dag.

De opbrengst is dit jaar bijna €5000,- meer dan vorig jaar en benadert daarmee de recordopbrengst uit 2018 toen ook het hoogste aantal bezoekers ooit werd geconstateerd. De organisatie is er dan ook van overtuigd dat wanneer de weergoden ook de vrijdag gunstiger waren gestemd er dit jaar records waren gesneuveld. “Het is ongekend wat de impact is van dit evenement op de regio.” Aldus voorzitter Rob Baan. “Het is een ware volksverhuizing, vriendenclubs, ouders met kinderen, bejaarden en zelfs minder mobiele inwoners waren op de been. Ik ben onderweg mensen tegengekomen die het allemaal zo mooi vonden dat ze het corso drie keer aan zich voorbij hebben laten varen. Op die manier ontstonden ook, tijdelijke, leuke dwarsverbanden tussen mensen en daar doen we het met zijn allen toch uiteindelijk voor.”

Met deze opbrengst ligt er in ieder geval weer een mooie basis voor het corso van volgend jaar. Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juni 2024 zal het 26e Varend Corso Westland gaan plaatsvinden.