Werkgroep Crea ontzorgt en neemt deelnemers bij de hand

POELDIJK – De werkgroep Crea bestaat uit vier creatievelingen die, samen met artistiek coördinator Hans Hoogerwerf verantwoordelijk zijn voor het gezicht van het Corso. “Onze groep staat op de eerste plaats alle deelnemers bij als zij vragen hebben,” legt voorzitter Irma Smit uit. “We ontzorgen ze bij het maken van de boot. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de startbijeenkomst en de openingsact. We hebben de taken in de commissie zo goed mogelijk verdeeld zodat iedereen een duidelijke taak heeft en weet waar hij of zij verantwoordelijk is.”

De vragen die op de werkgroep worden afgevuurd kunnen divers zijn. “Commerciële deelnemers zijn enthousiast, maar soms deinzen ze terug, want waar moet je bijvoorbeeld een arrangeur vandaan toveren. Mensen denken vaak dat ze alles alleen moeten doen, maar als we met ze in gesprek gaan en we maken duidelijk dat wij ze aan de hand meenemen in het proces dan verdwijnen de problemen meestal als sneeuw voor de zon. Dan zoeken wij mensen op die kunnen bijspringen, maar we proberen wel altijd om de mensen van het bedrijf erbij te betrekken. Ze moeten het idee krijgen dat het hun boot is en niet alleen het werk van de arrangeur. Een inzending is wat ons betreft geslaagd als er een duidelijk plan ligt dat bij het thema past en dat allemaal compleet met de muziekkeuze en de figuratie. Op die manier kunnen we voorkomen dat er doublures ontstaan want dat zou heel erg vervelend zijn.”

Voor de openingsact trekt de werkgroep Crea alles uit de kast. “We moeten wel elke keer weer iets anders verzinnen. Dit jaar vertrekken we vanaf een andere locatie en dat betekent dat de opening op een paar plaatsen plats gaat vinden. Dat is voor ons een hele leuke uitdaging en reken er op dat het iets bijzonders wordt.