De hele familie Bouman werkt mee aan het Corso

LOOSDUINEN – Toen, meer dan twintig jaar geleden, Piet van Veen geen tijd had om de corsostoet te begeleiden, kwam de organisatie bij Leo Bouman terecht. Loosduiner Bouman hoefde niet lang na te denken en werd in no-time een bekend gezicht binnen de Corso-familie op zijn schitterende kleine slepertje de Emily, waarmee hij bij pech deelnemers op sleeptouw nam.

Leo maakte er meteen een vakantie van en legde naast zijn slepertje ook zijn motorjacht aan het Trade Park. “Het corsobestuur vond dat ik dan gelijk wel een oogje in het zeil kon houden en dat doe ik nu al jaren. Als er iets niet in de haak is mag ik geen hand uitsteken, maar dan moet ik de beveiliging van de veiling meteen bellen en die treedt dan handelend op.”

Leo en het Varend Corso vormen geen voor de hand liggende combinatie. “Als Peenbuiker vind ik het corso geweldig omdat het met het Westland te maken heeft. Ik heb mijn leven lang namelijk in het Westland gewerkt.”

Inmiddels heeft Leo de hele familie corsominded gemaakt. “Mijn kinderen zijn al heel lang gek van varen. Die gaan al sinds jaren met een boot op vakantie. Mijn zoon was nog heel jong toen hij al aan het klooien was met een surfplank en een zeiltje. We hadden een roeiboot liggen aan de Nieuwe Wetering. Daar heeft mijn zwager de Emily van gebouwd.”

Sinds de knie van Leo niet meer naar behoren functioneert neemt dochter Sandra de honneurs waar. Op de Emily, samen met haar zoon. Hij is nou 16 en hij vindt het eigenlijk niks al die mensen die hem aangapen vanaf de kant.” De familie Bouman levert een essentiële bijdrage aan het komende Corso. Vader en moeder op het jacht, dochter Sandra met zoon Nick of Mike op de Emily en William op de Peenbuiker, een tuindersschuit.