Corso en Gemeente slaan de handen ineen: Varend Corso wordt HET netwerk evenement van Westland

Varend Corso Westland staat bekend om zijn sfeervolle openingen, maar On Stage gaat wel een hele bijzondere start doormaken. Op de eerste plaats vanwege de locatie, het voormalige Intergreen pand aan de Jupiter en vervolgens omdat de Gemeente Westland het Corso wil gebruiken om er een topnetwerk event van te maken. “Het college van BenW heeft al eerder de wens uitgesproken om het Varend Corso, een typisch Westlands topevenement, te gebruiken om te laten zien wat het Westland te bieden heeft”, legt Wesley Toelen, kabinetschef van de Gemeente Westland uit. “We willen tijdens de openingsbijeenkomst een netwerkbijeenkomst organiseren waar men de start van het Corso met al zijn pracht en praal kan zien en waar men dan tegelijkertijd kan netwerken. Zo hopen we het evenement uit te bouwen tot een begrip waar iedereen bij wil zijn.”
Op de genodigden lijst komen vooral relaties uit de regio voor. “Mensen uit de regio, Den Haag, Rotterdam, maar ook belangrijke relaties en mensen uit het Westland zelf, bijvoorbeeld het bedrijfsleven en besturen van verenigingen. Na een paar edities hopen we zover te zijn dat men zegt: “Het Varend Corso is een netwerk evenement waar je bij moet zijn”.”

En dat bijzondere evenement gaat plaatsvinden aan het Jupiterterrein. “Met een aantal ondernemers zijn we het groothandelscentrum begonnen in het pand van Intergreen”, zegt Mirjam van der Meer, algemeen bestuurslid van het Corso, belast met walactiviteiten. “Bloemen en planten zijn onze business dus het Varend Corso moet bij ons zijn voor de opening. De veilinghal wordt omgebouwd tot een festivallocatie waar we 400 mensen kunnen ontvangen. Er komt een festivaltent in de hal te staan en daar vindt een spetterend eigentijds openingsspektakel plaats en heel bijzonder, de gemeente maakt er gebruik van door er HET netwerk evenement van het Westland van te maken. We gaan alle prominenten uit Westland en de regio ontvangen, zij worden uitgenodigd door het gemeentebestuur en het corsobestuur. De officiële opening vindt in de festivaltent plaats en vervolgens gaat het gezelschap te voet naar de waterkant waar partytent staat en waar Trefzeker voor de inwendige mens zal zorgen, maar waarschijnlijk komt er van eten of drinken niets omdat de schitterende bloemen-, planten- en groente pracht alle aandacht zal opeisen.”

Schippers en figuranten van het Corso worden zaterdag en zondag ontvangen in de festival tent voor een hapje en een drankje na afloop van de vaartocht. “Op vrijdag eindigen we in Maassluis en daar zijn we aan het korenfestival verbonden. De overige dagen leggen we de deelnemers bij ons in de watten. Ik ben alles aan het regelen met uitsluitend Westlandse ondernemers. Ik krijg bijvoorbeeld 40 kilo rijpe tomaten van Schenkeveld en bij Unicum maken ze daar 500 bakjes tomatensoep van. Ik zoek een bakker die 500 kaasstengels voor bij de soep maakt, iemand die 600 bananen geeft. Ik ben alles bij elkaar aan het scharrelen, ik vind er niks aan, maar het moet. Dat Corso bestaat uit Westlandse energie en we moeten laten zien wat we met die energie presteren. De opening van Varend Corso vindt plaats op vrijdag 23 juni en wordt HET netwerk evenement van het Westland.