Trotse hoofdsponsor Royal FloraHolland geniet van kleurrijk spektakel

NAALDWIJK – Het Varend Corso viert dit jaar haar zilveren jubileum. 25 Jaar geleden voer het eerste corso door de Westlandse wateren en vanaf de eerste editie van het kleurrijke festijn is Royal FloraHolland er als hoofdsponsor aan verbonden. “Daaruit blijkt meteen al hoe belangrijk het corso voor FloraHolland is”, zegt Jolanda Heistek, manager Coöperatieve Diensten bij Royal FloraHolland.

Jolanda, “In de beginjaren was het Varend Corso een redelijk formeel gebeuren. Inmiddels is het corso enorm gegroeid. Kijk naar al die jonge mensen die aan boord van de schepen complete shows neerzetten. Het formele is ervan af. Van een keurige kleurige stoet is het getransformeerd in een kleurrijk spektakel. Het stichtingsbestuur verdient een pluim dat zij de hele organisatie heeft geprofessionaliseerd. Je moet niet vergeten dat dat allemaal gerealiseerd wordt door vrijwilligers, mensen die vaak overdag een drukke baan hebben.”

De directie van FloraHolland hecht veel waarde aan de samenwerking en de betrokkenheid met de lokale gemeenschap rondom haar locaties. “Eigenlijk spreken we liever van samenwerken als partners in plaats van sponsoren. We werken graag met de organisatie van het Varend Corso, omdat we zo samen die mooie sierteelt producten uit de regio aan het publiek kunnen laten zien. Op die manier geven we ook onze medewerkers, de leden, kwekers en handelsbedrijven die in ruime mate rond onze locatie gevestigd zijn en vaak ook wonen, een beetje extra kleur mee. En verder vinden we het heel belangrijk dat mensen die niet met de sierteelt zijn opgegroeid naar het corso getrokken worden. Het is een mooie manier om hen met onze smaakvolle en kleurrijke producten in contact te brengen. Ik kan uit eigen ervaring spreken. Mijn ouders wonen in Schiedam. Elk corso gingen zij op de fiets naar de vaart, namen ze een kleedje mee en zaten dan langs de kant te genieten van al het moois.”, vertelt Jolanda trots.

“Al 25 jaar zijn we partner (Gouden partner) met een ‘eigen’ boot en stelden we ook faciliteiten beschikbaar op ons terrein, naast het geldbedrag. Het Varend Corso past uitstekend in ons sponsorbeleid. Immers, waar staat FloraHolland voor? We zeggen hier altijd dat bloemen en planten onze wereld groener maken. Ze kleuren niet alleen onze huizen en tuinen, maar vergroenen ook de steden. De bloemen en planten geven kleur aan het leven van alledag. En leveren daarbij gezondheid en geluk aan de maatschappij. Het corso vormt een geweldig podium waarop we de sierteelt samen kunnen etaleren. Niet alleen in het Westland, maar ook in de wijde omgeving. Mensen komen van heinde en ver naar het corso.”

Royal FloraHolland is trots op het corso. “Vooral vanwege de passie die mensen hebben voor de mooie en dus smaakvolle producten. En dat geldt voor de medewerkers van FloraHolland, de vrijwilligers van het Varend Corso en de mensen die maanden in de weer zijn om een mooie inzending neer te zetten. Die passie en dat geweldige enthousiasme van de mensen op de boten straalt af op het publiek aan de kant. Dan kun je niet anders dan trots zijn en genieten van elke minuut van het hele spektakel. Het thema van het Corso is dit jaar Smaakvol en omdat we in een internationale sector actief zijn heeft onze boot dit jaar de titel: “Tasteful flowers and plants ”, aangezien tasteful zowel lekker als mooi betekent, en mooi zijn de sierteeltproducten zeker!“

Het corso wordt breed gewaardeerd, niet alleen in het Westland, maar ook ver daarbuiten. Die waardering komt in het jubileumjaar ook tot uitdrukking in het aantal deelnemers. “Het is toch geweldig dat zich acht nieuwe deelnemers hebben aangemeld. Als Royal FloraHolland zijn we er trots op dat we vanaf het begin af betrokken zijn bij dit spektakel en we hopen dat we nog heel lang betrokken mogen blijven, omdat het de connectie tussen de kwekers en telers, de leden en de bewoners en bezoekers in de regio zo mooi tot uitdrukking brengt. ”