Morgen gaan de trossen los!

Klokslag 12.15 uur morgenmiddag gaat het gebeuren! De 25e editie van het Varend Corso start met hopelijk veel zonneschijn. De deelnemers, figuranten en natuurlijk jij als Corsofan staat te popelen voor deze Smaakvolle editie! Onderstaand vind je alle tips voor de komende dagen!

DOORKOMST IN DE LIER
Keerpunt in De Lier! Tijdens deze jubilieumeditie varen we dwars door De Lier heen en keren we daarna. De stoet vaart vanaf 13.00 vanaf de Oostelijke Randweg tot aan de Kijkerweg en keert na de Heulbrug. Ook organiseren het Oranje Comité De Lier en Stichting Liers Gevoel een seniorenterras. De heenweg is al volgeboekt voor de terugweg zijn nog kaarten beschikbaar! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bloemsierkunst De Carlton.

Verwachte tijden in het dorp zijn: 13.15 uur Bleijenburg/Hoofdstraat, 13.20 uur Kerklaan, 13.25 uur Sportlaan, 13.35 uur Persijnstraat, 13.45 uur einde Breelee. De stoet vaart weer dezelfde route retour vanaf 14.35 uur, waarbij de eerste boot om 15.05 bij de Oostelijke Randweg aankomt en afkoerst op Schipluiden.

In De Lier wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van het corso:
“Het team van Corsoboot De Lier is enorm trots dat we in dit jubileumjaar via de Lee, door ons dorp De Lier mogen varen. De plek waar het Varend Corso is ontstaan. Voor ons een extra feest van erkenning waarin we alle Lierenaren oproepen op deze vrijdagmiddag het werk op tijd stil te leggen en massaal een plekje langs de Lee te bemachtigen om alle smaakvolle Corsoboten welkom te heten!”

DONEER ALVAST EEN DUIT!
Als publiek kan je ook jouw bijdrage doen aan het corso. Ieder jaar wordt met de actie Duit voor een Schuit aan de waterkant door Scouting Naaldwijk geld opgehaald. Een zeer succesvolle actie waarmee het publiek al jaren één van de grootste partners is geworden. Wil je nu alvast doneren?

LIVE OP RADIO & TV
Uiteraard is het Corso ook weer op TV & Radio te volgen. Het corso is vanaf 13.15 tot 15.00 live te zien op WOS TV en TV West. Op zondag 23 is er vanaf 12.00 uur een samenvatting op TV West. Vanaf zondagavond 18.00 uur herhaalt de WOS de hele live uitzending tot maandag 18.00 uur. Stadsomroep Delft doet op zondag live verslag uit Delft.

RANDPROGRAMMA: BMX PARCOURS

Heb jij altijd al eens gekke trucs willen doen op een echte BMX?🚲
Doe dan mee aan de gratis BMX-clinic op een echte BMX-baan! Je kunt de BMX-baan vinden bij de speakerplaats in ‘s-Gravenzande tijdens het Varend Corso aanstaande zaterdag. Er zijn twee trainers aanwezig die je alles kunnen leren. Jij hoeft alleen dichte schoenen, een lange broek en een shirt met lange mouwen te dragen en je moet natuurlijk kunnen fietsen. De clinic wordt georganiseerd door de Gemeente Westland rondom de Tour de France Femmes. 🚵‍♀️
Voor kinderen vanaf 5 jaar. Zien we jou daar? 😎

25 JAAR CORSO, 25 JAAR FLORAHOLLAND
Het Varend Corso viert dit jaar haar zilveren jubileum. 25 Jaar geleden voer het eerste corso door de Westlandse wateren en vanaf de eerste editie van het kleurrijke festijn is Royal FloraHolland er als hoofdsponsor aan verbonden. “Daaruit blijkt meteen al hoe belangrijk het corso voor FloraHolland is”, zegt Jolanda Heistek

PROEF HET GEBAKJE BIJ JE THUIS
Wil jij dit Corso extra lekker maken? Haal dan het Corsogebakje voor bij je thuis! Een unieke samenwerking tussen Bakkerij Roodenrijs Remmerswaal, Schalke, Scholtes en Vreugdenhil met Koppert Cress!