Ruim half miljoen bezoekers voor ‘Happy’ Varend Corso Westland

Ruim half miljoen bezoekers voor ‘Happy’ Varend Corso Westland

Het Varend Corso Westland heeft dit jaar het thema volledig eer aangedaan. Terugkijkend op de afgelopen jubileumeditie blijft bij iedereen, de toeschouwers, de deelnemers, de vrijwilligers en de organisatie, een ‘happy’ gevoel hangen. Na twee prachtige dagen, was ook de Delflanddag op zondag uitermate geslaagd. Een heerlijk zonnetje, volle waterkanten en een groot 20-jarig feest op alle boten!

Publieksprijs

Het afgelopen weekend wisten dan ook ruim 500.000 toeschouwers de weg te vinden naar het Varend Corso Westland. Ook de website van het corso trok meer dan 70.000 bezoekers Zij hebben dit jaar massaal gestemd op hun favoriete boot: bijna 5.000 keer. Na een dagenlange nek-aan-nekrace kreeg de corsoboot van Poeldijk de meeste stemmen. De boten van Schipluiden en de stichting Corsoboot Westland eindigden op de tweede en derde plaats.

Extra aandacht was er dit jaar voor de arrangeursprijs, die vernoemd is naar Johan Huisman, de bloembinder die november vorig jaar overleed. Zijn vrouw Simone mocht de wisseltrofee overhandigen aan Hanneke Frankema die het arrangement op de boot van Schipluiden verzorgd had. Tot slot werd ook de figurantenprijs uitgereikt, die was voor Wateringen.

Johan Huisman arrangeursprijs

Figurantenprijs

WestlandStek

De organisatie greep de mogelijkheid aan om enkele drijvende krachten eens extra in het zonnetje te zetten. Sommige vrijwilligers staan al twintig jaar klaar, zo lang het corso bestaat. Jochem Vreugdenhil en Wim Zwinkels werden daarom het podium op geroepen. Ook Jan van Paasen viel die eer te beurt als mede-oprichter, bestuurslid en werkgroeplid van het Varend Corso. Loco-burgemeester Frank Rijneveen onderscheidde Jan hiervoor zelfs met een WestlandStek.