Helemaal Hollands

Het Varend Corso Westland staat volgend jaar helemaal in het teken van Holland. Dat bleek vanavond bij de schippersbijeenkomst waar het nieuwe thema voor het corso 2018 bekend werd gemaakt: Helemaal Hollands. Daar werd het afgelopen 20ste corso besproken en tevens al vooruit gekeken naar de komende editie. Die belooft met het thema Helemaal Hollands opnieuw een bijzondere te worden.

Topsport en stroopwafels

Het thema biedt de deelnemers talloze handvatten om komende zomer weer te schitteren. Holland heeft tenslotte genoeg om trots op te zijn, denk maar aan de tulpen, klompen, stroopwafels, jenever en kazen waar Nederland over de hele wereld om bekend staat. Ook zijn er de Nederlandse topsporters die hoge ogen gooien in het internationale wielrennen, de autosport en de atletiek; en op voetballend vlak laten de mannen het even afweten, maar dat wordt door de vrouwen meer dan goed gemaakt.

Daarnaast zijn er talloze bekende termen die als inspiratiebron kunnen dienen: de Hollandse nieuwe bijvoorbeeld, of programma’s als Heel Holland Bakt en Hollands Next Topmodel.  Extra bijzonder is de slag bij Vlaardingen, die in 2018 precies duizend jaar geleden werd uitgevochten. Ook met dat historische aspect hebben de deelnemers veel mogelijkheden.

Route blijft hetzelfde

Tijdens de schippersbijeenkomst van vanavond werd ook duidelijk dat de route komend jaar hetzelfde zal zijn als de afgelopen jaren. De organisatie van het corso hoopt dat het 21ste Varend Corso Westland net zo succesvol zal zijn als de afgelopen jubileumeditie. Deelnemers die inmiddels enthousiast zijn geworden, kunnen zich al melden bij secretariaat@varendcorso.nl.

Helemaal Hollands