De winnaars van het corso

Warm welkom voor corso in Westland

Het Varend Corso heeft een prachtige tweede dag achter de rug. Hoewel de dag begon met een triest  bericht over een kindercorsoboot die uitgebrand was, heeft iedereen veerkracht getoond. Een vervangende boot werd snel gevonden en voorzien van bloemen en decor, gesponsord door het Feesthuis. Daarna konden alle deelnemers weer gewoon het water op om te schitteren.

Dag 2: Westlanddag

De Westlanddag voelt traditioneel als een thuiswedstrijd voor het corso. Ook dit jaar hadden de dorpskernen een warm onthaal voorbereid voor ‘hun corsoboten’. Het weer en het publiek, maar zeker ook de prachtige boten zorgden voor een geslaagde dag.

Jury

De jury had vanwege het hoge niveau een bijzonder zware taak aan de beoordeling van de deelnemende vaartuigen. Een aantal prijzen is dit jaar voor het eerst op zaterdag uitgereikt, in plaats van op vrijdagavond. Dat levert de jury meer tijd op om de boten rustig te kunnen evalueren. De kanshebbers op de prijzen voeren daardoor dit jaar voor het eerst met een nominatiebord.

De winnende boten!

Bij de niet-commerciële boten koos de jury voor Burlesque van de dorpskern De Lier als winnaar. Nummers twee en drie in deze categorie zijn Dreamcatcher van Schipluiden en de Heulse boot met de titel Life is wonderful and full color. Bij de commerciële deelnemers ging de gemeente Den Haag er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door de provincie Zuid-Holland en Duit voor een schuit, van JS Laadtechniek.

Natuurlijk waren er meer prijzen te verdelen. De originaliteitprijs werd toegekend aan Koppert Cress en de mooiste zeilende Westlander kwam op naam van FloraHolland. Het arrangement van Angelique van der Ende op de muziekboot van Koor4Fun werd als  beste van de muziekboten beoordeeld.

Jolanda van der Lugt mocht de talentprijs ophalen voor haar inzending Happy as can bee en de deelnemers van de Naaldwijkse jeugdboot mochten ook het podium op om hun prijs in ontvangst te nemen. 

Wie wordt de publieksfavoriet? U bepaalt dit!

Zondagavond wordt bekendgemaakt welke boot de publieksfavoriet is. Daar kan vandaag en zondag nog op gestemd worden via de website www.varendcorso.nl. Onder de stemmers wordt een gezond, Westlands pakket verloot, inclusief cd met het nummer Bloemen geven kleur aan je leven, dat Dennie Christian speciaal voor het corso heeft geschreven.

De foto’s

 

Download beelden voor publicaties (graag vermelding Varend Corso Westland / Arnaud Roelofzen)