Publiek opnieuw grootste sponsor corso 

Duit voor een schuit brengt 52.487 euro op

Een ongelofelijk bedrag is tijdens het Varend Corso Westland gedoneerd door de toeschouwers. Maar liefst 52.487 euro is tijdens de drie corsodagen geschonken. Het betekent alweer een hoger bedrag dan voorgaande jaren. Hiermee tonen de bezoekers opnieuw dat zij het corso een enorm warm hart toedragen.

Varend Corso-voorzitter Pleun van der Ende is heel blij met  dit prachtige resultaat. ,,We constateren als organisatie dat het niveau van het Varend Corso de laatste jaren steeds hoger komt te liggen. Het is fantastisch om te zien dat de toeschouwers dat met ons eens zijn. We zijn enorm dankbaar en prijzen ons gelukkig met onze achterban, die het corso mede mogelijk maakt. Hierdoor kunnen we het corso elk jaar een kwalitatieve impuls geven.”

Met de opbrengst van bijna 52.500 euro is het publiek de grootste sponsor van het  Corso.  Ook voor de scouting is het resultaat een enorme opsteker. Zij krijgen voor hun inspanningen een premie die afhankelijk is van de hoogte van de opbrengst.  De scouts zijn namelijk de jokers die elk jaar langs de waterkant én vanaf het water de gulle giften ophalen bij de toeschouwers. Zij lopen dus drie dagen lang met de corsostoet mee met hun inmiddels welbekende narrenmutsen.

Publiek opnieuw grootste sponsor corso