Hoek van Holland steelt de harten van het publiek tijdens fenomenaal corsoweekeinde

Een prachtige stoet, toeschouwers die zich bijna de blaren op de handen klapten en als klap op de vuurpijl het geweldige weer: het Varend Corso Westland kan niet anders concluderen dan dat het een fenomenaal weekend is geweest. Het publiek langs de waterkant was bijzonder enthousiast over de schitterend opgemaakte vaartuigen en er zijn geen incidenten geweest tijdens deze 21ste editie van het corso.

Publieksprijs

Voor de corsoboot van Hoek van Holland kwam daar nog een kers op de taart bij: zij sleepten met de familie Flodder de felbegeerde publieksprijs binnen. Zaterdagavond mochten zij al de eerste prijs voor niet-commerciële corsoboten in ontvangst nemen. De Delftse corsoboot, De Gouden Eeuw werd bij de commerciële vaartuigen tot winnaargekroond.

De originaliteitsprijs ging naar Een ander Westlands kissie van Wim Zwinkels. De bindersprijs bleek een prooi voor Maaike van den Burg en Nely de Bruin en de figuratieprijs was voor de jeugdboot ’50 tinten Amsterdam’.

Totaal hebben naar schatting 550.000 toeschouwers langs de waterkant het corso voorbij zien varen met het thema Helemaal Hollands!  De catering, dit jaar voor het eerst door Koppert Cress en Trefzeker verzorgd, was ook Helemaal Hollands, met op het menu onder meer verantwoorde Hollandse gerechten als hutspot en andijviestamppot.

Samba

Ook een Hollands tintje zat aan de inbreng van de Braziliaans sambaband Fanfarra Amigos de Holambra. Door de Nederlandse achtergrond van het dorp waar deze muzikanten vandaan komen, waren zij in Volendamse klederdracht gestoken. Desondanks brachten zij de handen op elkaar de voetjes van de vloer en de heupen los van de vele toeschouwers.

Bekijk alle foto’s & videos hier >