Dennie Christian valt voor Delftse schone

Vorig jaar zomer was Dennie Christian een opvallende verschijning tijdens het Varend Corso in het Westland. De zanger had zelfs een eigen boot in de jaarlijkse optocht op het water. Bij aankomst van de bonte stoet in Delft gebeurde er iets bijzonders. Populair bij jong en oud -zeker na zijn succesvolle optreden in de Beste Zangers van 2017- was het dringen om met de schlagerkoning op de foto te kunnen.

En daar was dan opeens die bijzondere dame…. Ze had zich er speciaal voor uitgedost, zo leek het wel. Een opvallende jurk met Delfts blauwe figuurtjes en knap in de make-up: “Mag ik je zoenen?” vroeg ze aan Dennie. Op een antwoord werd niet gewacht. Tijd voor een gesprek was er vervolgens nauwelijks, want de rij wachtenden was lang.

‘Oogverblindend’, zo herinnert Dennie zich de Delftse schone. En het voorval inspireerde hem tot het schrijven van een speciaal lied met die titel.

“Die foto kan wat mij betreft zo op de hoes”, stelde de zanger. En zo ontstond de nieuwe vrolijke single van Dennie Christian: OOGVERBLINDEND.