Dennie Christian maakt Varend Corso-song

Dit jaar viert Varend Corso Westland zijn 20-jarig jubileum op de wateren in en rondom het Westland. Om het jubileum extra luister bij te zetten, gaat schlagerzanger Dennie Christian half juni de studio in om een heuse (Nederlandstalige) Varend Corso-song op te nemen. Tevens zal Dennie tijdens Varend Corso Westland op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus meevaren op een corsoboot en zal natuurlijk ook optreden.
Dennie Christian:

“Ik ben al mijn hele leven fan van Nederlandse bloemen. Op het corso zijn de mooiste kunstwerken van bloemen te zien, dus ik ben trots dat ik het Varend Corso-lied mag maken.”

Het thema van Varend Corso Westland is dit jaar ‘Be Happy!’, dus blijdschap, feest en vrolijkheid zijn gegarandeerd. Afgelopen jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten en hun prachtige versiering kwamen bewonderen tijdens dit gratis driedaagse spektakel op het water en op de kade.

Dennie Christian
Dennie Christian brak door in 1975 met de hit Rosamunde. Ook nam hij voor de Nederlandse markt verschillende nummers op in het Nederlands, waaronder in 1985 het nummer Zaterdagavond, een duet met zangeres Mieke. In de film Ron Goossens, Low Budget Stuntman (2017) speelt Christian een zanger die op allerlei spectaculaire momenten spontaan in beeld komt, met covers van Push it to the limit en Ik leef niet meer voor jou. Tevens had Christian een gastrol in de derde aflevering van het derde seizoen van Toren C. Vorig jaar werd de zanger onderscheiden voor de verkoop van maar liefst 15 miljoen geluidsdragers. De laatste weken is hij op de Nederlandse televisie te zien in De Beste Zangers van Nederland op NPO1.


Varend Corso Westland

Tijdens Varend Corso Westland trekt een kleurrijke stoet van 45 historische schuiten en sloepen, volledig versierd met bloemen, planten, groente en fruit, in een 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren. Begeleid door vrolijke muziekgroepen trekt het corso in het eerste weekend van augustus door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen. De boten van het Kindercorso varen dit jaar voor de vijfde keer voor de gebruikelijke stoet uit.

Dannie Christian maakt Corso Song