Arrangeurs Alice en Jeffrey: “Wij werken met ons hart!”

Voorheen werkten Alice van Zeijl en Jeffrey Schulte samen om de boot van de kern Poeldijk op te maken voor het Varend Corso. Ze stelden een bestuur op om voor de corsoboot van deze kern in goed overleg en gestructureerd aan de slag te kunnen. Het laatste jaar werkten ze ook nog aan een commerciële boot. Ze wonnen diverse prijzen met hun schitterende creaties.

Trouwe bezoekers zullen zich de prachtige boten met thema’s als ‘André Rieu’, ‘Sensation White’ en ‘YMCA’ nog goed herinneren. Zelf zijn ze extra trots op ‘Game changer’ (uit de film ‘New kids turbo’), die als voorloper heeft gediend om de koers van het corsothema meer op jong denkenden te richten. “Het corso was ‘om’”, aldus Alice. Maar nu is het tijd om het roer van de kern Poeldijk aan anderen over te dragen. Alice en Jeffrey buigen zich in  over de boot van de gemeente Westland en die van een nieuwe deelnemer: AH Westland/Delfland.

Dagelijks leven

Alice is in het dagelijks leven eigenaresse van ‘Flower Workshop ‘t Keitje’ in Poeldijk. Ze geeft workshops voor particulieren en bedrijven en maakt ook bloemenarrangementen op het gebied van rouw- en trouwwerk. De workshops vinden zelfs al varende plaats in de maand juni. Daarna richt ze zich volledig op het Varend Corso. “Een intensieve klus,” vertelt ze. “Dan moet ik even geen andere dingen aan mijn hoofd hebben.”

Jeffrey is eigenaar van Growing Art. Hij verhuurt evenementendecoratie, met name planten, bloemen en bomen. Ook hij richt zich vanaf juli op het naderende corso. “We regelen alles zelf,” zegt hij. ‘Ontwerpen, begeleiden, figuratie, dans, muziek, noem maar op…”

Bloeiende samenwerking

Beide arrangeurs kijken terug op een bloeiende samenwerking en halen vele herinneringen op. Mooie, maar ook emotionele. In december  overleed plotseling Erik Bruinen die jarenlang schipper was voor de kern  Poeldijk. Alice en Jeffrey kijken met dankbaarheid terug op al het vrijwilligerswerk dat hij voor het corso heeft verricht. Dit jaar neemt zijn zoon Dion het over. “Dat vinden we een mooie gedachte. Erik heeft  jaar voor ons gevaren,” aldus Alice en Jeffrey. “De grote groep vrijwilligers die je ieder jaar weer terugziet, dat voelt als één grote familie.”

Niet alleen droevige gebeurtenissen worden gedeeld, maar ook de mooie. “Wij vinden dat je elkaar moet helpen en versterken en hebben menigmaal het ijs gebroken om vermeende concurrentie om te keren in samenwerking. Dat is ons met de kernenboten aardig gelukt.”

Nieuwe uitdaging.
Nieuwe deelnemer AH betekent voor hen een nieuwe uitdaging. “We gaan ook nu natuurlijk weer knallen!” meldt Alice. Waar we aan moeten denken? “Een drijvend schap,” licht Jeffrey een tipje van de sluier. “De boot van de gemeente Westland zal ook weer gericht zijn op jong denkenden, waarbij talenten van jongeren naar voren zullen komen. Geen stog thema. We werken met ons hart en doen dat met net zoveel overgave als toen we nog voor de kernen werkten. Dat geldt voor iedere boot die we doen!” Arrangeurs Alice en Jeffrey: ‘Wij werken met ons hart!’ Jeffrey Schulte en Alice van Zeijl buigen zich over de boot van de gemeente Westland en die van een nieuwe deelnemer: AH Westland/Delfland.

Tekst & foto: Joke Wageveld, Tekstbureau Westland