Provincie Zuid-Holland nieuwe Sponsor Varend Corso

De provincie Zuid-Holland wordt sponsor én deelnemer van het Varend Corso. Beide partijen gaan een samenwerking aan voor de komende drie jaar. Dat betekent dat de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar voor het corso langs de waterkant zitten, vanaf komende zomer ook een provinciale corsoboot in de stoet voorbij zullen zien komen.

Pleun van der Ende, voorzitter van het Varend Corso, is blij met het kersverse partnerschap: ,,Door de samenwerking met de provincie Zuid-Holland krijgt het corso een nieuwe impuls. Niet alleen de financiële basis van ons prachtige evenement wordt hierdoor versterkt, ook het deelnemersveld wordt verbreed.”

Het is voor de provincie Zuid-Holland een ideale gelegenheid om bepaalde projecten nog eens extra onder de aandacht te brengen bij haar inwoners. Het partnerschap is een logische stap, omdat het corso door een groot deel van de  Zuid-Hollandse wateren trekt: van Westland tot Vlaardingen en van Delft tot Den Haag. De provinciale deelname geeft bovendien een extra feestelijk tintje aan de twintigste editie van het corso met als thema: Be Happy!

Dit jaar trekt het Varend Corso op 4, 5 en 6 augustus door de wateren in de regio. Het is de twintigste keer dat de stoet van wal steekt en zoals voorgaande jaar worden ook deze zomer weer een half miljoen toeschouwers verwacht. Bekijk nu de exacte route per dag.