Stralende start voor oer-Hollands Corso

Het Varend Corso Westland kon zich vandaag geen betere start wensen. Onder een strakblauwe hemel en met een stralende zon vertrokken de eerste boten vanmiddag om aan hun driedaagse reis door de regio te beginnen. De deelnemers, vrijwilligers, organisatie én natuurlijk de toeschouwers stonden te popelen om te zien hoe de boten in Helemaal Hollands-stijl waren opgemaakt.

Opening
De opening was, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk, bij de Tuinderij in De Lier. Op deze ruime locatie aan het water spraken Angelique de Wit van Bezoek Westland en Inge Vermeulen, voorzitter van het World Horti Center, hun bewondering uit voor het Varend Corso en voor de hoogstaande Westlandse tuinbouw die daarmee voor het voetlicht wordt gebracht.

Muziek
Ook het cabareteske optreden van Maartje en Kine viel bijzonder in de smaak bij het publiek. De sambaband Amigos de Holambra, afkomstig uit een tuinbouwstreek in Brazilië met een Hollandse achtergrond, voelde zich met de tropische temperaturen helemaal thuis. De muzikanten gaven een swingend optreden weg en voeren daarna de hele dag mee op een van de boten. Mede door het goede weer was het op veel plaatsen langs de route gezellig druk.

Winnaar Kindercorso: Hollands Carnaval Festival
Aan het eind van de dag werden de eerste prijzen al uitgereikt. In de categorie kindercorso werden drie boten in het zonnetje gezet. De eerste prijs ging naar de Boerinnetjes met hun boot Hollands Carnaval Festival. Het is de tweede keer dat zij deze prijs binnen slepen. De Stamppot-boot van de Heppie Stampers werd tweede en de derde plek was voor Heel Holland Bouwt van de Lego-Kids.
De komende dagen worden nog meer prijzen uitgereikt. De publieksprijs wordt zondagavond bekend gemaakt. Tot die tijd kan iedereen via de website van het corso stemmen op de boot die de meeste indruk maakt.