Stoet jubileumcorso uitgebreid met 8 nieuwe deelnemers

De 25e  jubileumeditie van het Varend Corso is komende juni extra feestelijk met een nog gevarieerder deelnemersveld. De corso-organisatie is verheugd om maar liefst 8 nieuwe deelnemers te verwelkomen wat de tussenstand op 44 brengt. Dit jaar staat het Varend Corso gepland op 21, 22 en 23 juni ’24.

Meer externe partijen vooral uit het bedrijfsleven gooien de trossen los. Het jubileumjaar, de nieuwe route door De Lier en de inzet van de Corso-ambassadeur Sjaak van der Tak hebben hen over de streep gehaald. De nieuwe deelnemers zijn 3DNextlevel, Argos, De Zonnebloem, KNRM, Syngenta, Torpedoloods, TU Delft en Zuidkoop. Aluna begeleiding, Brandweer Haaglanden en Decorum beviel het meevaren vorig jaar zo goed, dat zij dit jaar terugkeren. Ook wordt het aantal solarboten uitgebreid naar drie waaronder een moederschip. Voor Royal Flora Holland wordt het de 25e deelname aan het corso. De Westlandse kernen zijn uiteraard ook vertegenwoordigd. Honselersdijk, Poeldijk, Monster, ’s-Gravenzande, Naaldwijk, Kwintsheul, De Lier en Wateringen geven acte de presente.

“Het wordt een feest op het water,’’ zegt Corsowoordvoerder Sander Nieuwenhuizen. “De stoet is het langste sinds 2016. Er hangen nog enkele deelnemers in de lucht. Als iemand deze editie nog wil meevaren, zeker nu er zoveel nieuwe partijen al mee doen, moeten ze zich heel snel aanmelden,”  vervolgt hij. “Ook het Jeugdcorso is nagenoeg vol, er is nog 1 plek te vergeven. Vanuit de organisatie hebben we, vanwege de extra aanmeldingen, wel enkele ‘eigen corsoboten’ geschrapt. Anders wordt de zit aan de waterkant zólang dat het publiek de aandacht verliest. Kwaliteit staat na 25 jaar nog steeds voorop.”