Jubileumroute Varend Corso 2024 bekend: Dwars door De Lier

Vrijdag 21 juni zal het startsein voor de allereerste boot van het 25e Varend Corso om 12.15 uur klinken bij Trade Park Westland in Honselersdijk. Na de Wollebrand koerst de parade af op de Blakervaart om om 13.05 uur bij de Oostelijke Randweg te arriveren. De stoet gaat stuurboord uit (rechtsaf) de Lee op, om dwars door het dorp te varen tot de Breelee ter hoogte van de Kijckerweg 120.

Verwachte tijden in het dorp zijn: 13.15 uur Bleijenburg/Hoofdstraat, 13.20 uur Kerklaan, 13.25 uur Sportlaan, 13.35 uur Persijnstraat, 13.45 uur einde Breelee. De stoet vaart weer dezelfde route retour vanaf 14.35 uur, waarbij de eerste boot om 15.05 bij de Oostelijke Randweg aankomt en afkoerst op Schipluiden. Daar is de verwachte aankomst om 17.00 uur bij de Spoorbrug na een uurtje pauze bij de Zijtwende. Via Maasland vaart het corso naar Maassluis om daar omstreeks 19.10 uur te arriveren.In De Lier wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van het corso: Melanie Wennekers-Bijl laat weten:“Het team van Corsoboot De Lier is enorm trots dat we in dit jubileumjaar via de Lee, door ons dorp De Lier mogen varen. De plek waar het Varend Corso is ontstaan. Voor ons een extra feest van erkenning waarin we alle Lierenaren oproepen op deze vrijdagmiddag het werk op tijd stil te leggen en massaal een plekje langs de Lee te bemachtigen om alle smaakvolle Corsoboten welkom te heten!”

Op zaterdag 22 juni vaart de stoet haar gebruikelijke rondje Westland en op zondag 23 juni via Schipluiden, Den Hoorn naar Delft en Rijswijk.