Pin bij Duit voor een Schuit

De actie Duit voor een Schuit is al een jaren een groot succes. Het publiek is in de afgelopen jaren de belangrijkste sponsor geworden van het Varend Corso Westland. De organisatie is de toeschouwers daar bijzonder dankbaar voor. Niet alleen levert het een financiële impuls op, waarmee het corso nog onderscheidender voor de dag kan komen, het toont ook de waardering van het publiek voor het corso.

Door de jaren heen is de opbrengst van Duit voor een Schuit steeds verder opgelopen. Die opbrengst wordt steevast verdeeld tussen het corso en de Naaldwijkse scouts, die getooid met de jokermutsen met het corso meelopen. Het afgelopen jaar haalden zij maar liefst 52.500 euro op langs de waterkanten.

Aan de andere kant zien de jokers dat steeds meer mensen geen contant geld meer bij zich hebben. Het is de ontwikkeling van deze tijd: steeds vaker wordt met pin betaald. Daarom gaan de jokers dit jaar ook met pinautomaten langs het publiek. Dus ziet u heb deze zomer langskomen, vanaf het water of op de wal, laat dan gerust uw waardering voor het corso zien. Of dat nu contant of digitaal is.

Het Varend Corso Westland trekt komend jaar, op 2, 3 en 4 augustus, voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Het thema van dit jaar is: WOW!. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen jaren waren dat er zelfs meer dan een half miljoen mensen.