Decorum is weer terug van lang weggeweest

Alleen oude mensen weten nog dat Decorum in een grijs verleden deelnam aan het Varend Corso. “Vijftien jaar geleden om precies te zijn,” zegt Renate Hoogendoorn-Boeters, coördinator marketing en communicatie bij Decorum “Maar dit jaar zijn we er weer bij. Het Corso speelt zich af in onze achtertuin en we vinden het belangrijk om alle schitterende producten, die de bij ons aangesloten kwekers produceren, aan een groot publiek te laten zien. Wij mogen hier eenvoudigweg niet ontbreken.”

Decorum is een organisatie die vierentwintig jaar geleden werd opgericht door kwekers die zich wilden onderscheiden in de markt. Ze selecteerden de beste producten uit de kas en nodigden kwekers uit het hele land uit hetzelfde te doen. Die producten worden verkocht onder de naam Decorum.

“We weten overigens pas sinds een paar weken definitief dat we mee gaan doen. Dat betekent dat we in een relatief korte tijd nog heel wat te regelen hebben. In elk geval hoeven we ons om de bloemen en planten niet veel zorgen te maken want die worden geleverd door de aangesloten kwekers en het is niet zo’n hele grote sloep dus het werk valt mee.”

“We moesten natuurlijk als eerste op zoek naar een mooie sloep want zonder boot geen Corso. We kwamen bij Bola terecht en daar was men meteen enthousiast. We hadden de sloepen bij wijze van spreken voor het uitzoeken. En je kunt natuurlijk niet zonder een goede arrangeur. Ook die hebben we gevonden in de persoon van Angelique van der Ende – van der Spek. We gaan haar de vrije hand laten bij het ontwerpen van onze inzending. Ik hoop dat er op 23 juni een mooie traditie geboren wordt en dat we de komende jaren met veel plezier aan het Corso zullen deelnemen. Misschien kunnen we in de komende jaren, als we wat meer voorbereidingstijd nemen, ook wel met zo’n stoere Westlander van een meter of twaalf meedoen. Maar eerst dit project tot een goed eind brengen.”