Braziliaanse klompensamba opnieuw naar Westland

Westland krijgt voor de tweede keer een bijzondere sambaband over de vloer. Van 27 juli tot en met 6 augustus komt ‘Fanfara Amigos de Holambra’ uit Brazilië op bezoek. Drie jaar geleden trommelde de band ook al in Westland en omstreken.

Holambra is een gemeenschap in Brazilië waar sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog veel Nederlanders – en Westlanders – leven. Het is een belangrijk tuinbouwgebied in Zuid-Amerika. Sambaband Fanfara Amigos de Holambra is opgezet om jongeren met minder kansen kennis te laten maken met muziek en normen en waarden over te brengen. De band speelt altijd in Nederlandse klederdracht en op klompen en een bezoek aan ons land is dan ook meer dan toepasselijk.

Programma

Ab van Dijk van S.V. Honselersdijk is, net als drie jaar geleden, de initiator van de reis. Vijf jaar geleden was hij samen met zijn zoon in Brazilië voor werk. Daar ontmoette hij Catharinna Sitta, een van de oprichters van de band. Catharinna vertelde destijds over de wens om nog eens naar Nederland te komen met de band en aldus geschiedde. Nu, drie jaar later, is het tijd voor een herhaalbezoek. De groep komt donderdag 27 juli in Nederland en heeft dan een vol programma met diverse muzikale optredens, maar ook een bezoek aan Royal FloraHolland, tripjes naar Edam, Marken en Volendam, deelname aan het Varend Corso en een bezoek aan burgemeester Van Ardenne staat op de planning. Net als de vorige keer slaapt de band in de Sosefhal in Honselersdijk.

Varend Corso

De band de komende tijd regelmatig te zien en te horen; onder meer tijdens Sport en Spel op het sportpark van SV Honselersdijk en het strand van Hoek van Holland (29 juli), in De Duinhof in Ter Heijde (30 juli), De Kreek in ‘s-Gravenzande (31 juli), bij de opening van het Varend Corso (3 augustus) en de twee dagen erop op één van de boten en tot slot tijdens een afscheidsfeest voor vrijwilligers en sponsors in de kantine van SV Honselersdijk op 5 augustus. Maandag 6 augustus gaan de sambaspelers op klompen weer op huis aan.

Bron: Het Hele Westland