45. Royal FloraHolland

  • Eigenaar: Scouting Kwintsheul
  • Titel: Tasteful flowers and plants by Royal FloraHolland
  • Arrangeur: Zuidkoop

De boten van Royal FloraHolland doen vanaf het allereerste corso mee. Royal FloraHolland is dan ook sponsor van dit corso om de sierteelt in de regio te promoten. Tasteful flowers and plants is gekozen omdat dit staat voor mooi en dat doet deze zeilende westlander zeker. De boot is versierd met maar liefst 2000 bloemstelen en diverse planten zoals Asparagus, Anthuriums, Begonia, Imatiens, Guzmania, Hortensia, Orchideën, Gemberblad, Strelitzia en Caryota. Allemaal in de kleuren die passen bij de kleuren van de Zeilende westlander.

De schuit ‘De tiende van Tromp’ van waterscouting Kwintsheul is al meer dan 100 jaar oud! Hij is hier te bewonderen en daarnaast zo’n 6 keer per jaar als wedstrijdboot in de Zuid-Hollandse en Noord-Hollandse plassen. De schippers Jarren en Jeroen hebben samen met de scouts de boot zo’n 30 jaar geleden helemaal opgeknapt. Je begrijpt dat men heel trots is op deze boot en er geen boren, spijkers of schroeven in de masten gezet mogen worden. Alle bloemen, planten en overige decoratie zijn daarom met klemmen, houtplaten en dergelijke vastgezet.

We wensen schippers en maten Jarren, Renzo, Jeroen, Linsey, Erwin en Jesper veel plezier. Samen met jullie én het publiek maken we er weer mooi varend corso van!

Je kunt niet meer stemmen