Webstudio bouwt nieuwe Corso website met handige snufjes

Bezoekers aan de website van het Varend Corso zullen worden verrast als ze de gloednieuwe website onder ogen krijgen. Deze is ontwikkeld door Webstudio, een groeiende afdeling van Reset ICT uit Delft. “We gaan als Webstudio op eigen benen staan, onder de paraplu van de Reset groep”.

“Hierbij hoort onze eigen naam, eigen website en een eigen logo,” legt Mark Treurniet uit.  “Onze business is het bouwen van websites en het uitvoeren van online marketing voor MKB bedrijven die behoefte hebben aan een oplossing voor hun totale online aanwezigheid.”

“Reset, en dus ook Webstudio, is gevestigd in Delft. Het wekt dan ook geen verbazing dat het Varend Corso bij Mark en zijn collega’s terechtkwam met het verzoek een website te bouwen, toen het bedrijf dat de site een aantal jaren had onderhouden aangaf de samenwerking te willen beëindigen. “We hadden vanuit Reset ICT al een zakelijke relatie met Sander Nieuwenhuizen, één van de drijvende krachten binnen het corso en veel van onze klanten komen uit het Westland en Midden Delfland. Bovendien zijn wij recent naar Delft verhuisd nadat we meer dan 15 jaar in Wateringen waren gevestigd.
Uiteraard zijn we heel goed op de hoogte van wat het Varend Corso voor het Westland en haar inwoners betekent. Daarom hoefden we niet lang na te denken over de vraag de site, bij wijze van sponsoring, te ontwikkelen. Het is voor ons een unieke kans om iets te kunnen doen voor zo’n schitterend Westlands evenement”.

Webstudio liet er geen gras over groeien en moderniseerde de website drastisch. Ook hebben ze het proces om je stem uit te brengen vernieuwd, dit kan straks door een QR-code te scannen. “We willen laten zien wat we kunnen. Het is een nieuw ontwerp en dat betekent dat de site er anders uitziet, maar vooral qua techniek onder de motorkap is hij helemaal opnieuw opgebouwd. Voor wat betreft de inhoud zal er niet zoveel veranderen”.

De nieuwe Varend Corso website van Webstudio is helemaal van deze tijd. Door de toegepaste nieuwe technieken wordt het voor de bezoekers en corsofanaten nog makkelijker en leuker om het corso op de voet te volgen.

Scan & stem (stemmen via QR codes)

Het publiek kan op een moderne manier haar stem uitbrengen. Op elke boot staat een bord met de naam van het schip en dit jaar komt daar een bordje bij met daarop een QR-code. De mensen kunnen die scannen vanaf de kant, gewoon met het mobieltje. Door de code te scannen, word je meteen doorgeleid naar de pagina op de website waarop je je stem kunt uitbrengen. Je hoeft dan niet zelf naar de website om te stemmen. Op de website krijgt elke boot een pagina waarop wat informatie over de boot wordt gegeven. Via een formulier kun je op de website je stem uitbrengen. 

Live locatie volgen

Tijdens het corso kan via een Google Maps-kaartje de positie van de stoet op het water worden bekeken. Verantwoordelijk daarvoor is Track M. Het bedrijf geeft GPS trackers mee aan de boten. Op de voorste en de laatste boot en in het midden. Op basis van de trackers kan het bedrijf laten zien waar de boten varen. Dit kaartje is ook op de website te zien.