Varend Corso Westland tóch met funtour in regio

Het Varend Corso Westland trok vandaag als verrassing tóch door de regio. Het zomerse spektakel kon dit jaar helaas opnieuw geen doorgang vinden in verband met de coronabeperkingen die van kracht zijn. Volgend jaar worden de trossen echt weer losgegooid; met als thema: Finally, Showtime! Burgemeesters van de gemeenten op de route en het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing spraken met een symbolische handtekening uit om het Corso ook in 2022 weer te ondersteunen. 

Met een comfortabele temperatuur op de thermometer en een voorzichtig zonnetje dat zo nu en dan doorbrak en de dag extra cachet gaf, trok zaterdag toch een kleine afvaardiging van het Varend Corso Westland door de regio. De organisatie wilde het corsoweekeinde niet geruisloos voorbij laten gaan en koos er daarom voor om een funtour uit te laten varen. Zonder grootse aankondiging om te voorkomen dat zich grote groepen toeschouwers langs de waterkant zouden verzamelen, maar met evenveel enthousiasme als tijdens de normale corso’s.

De burgemeesters die het corso elk jaar in hun gemeente mogen verwelkomen, waren voor de gelegenheid wel uitgenodigd. Zij onthaalden de funtour in Delft en spraken daar hun intentie uit om het corso volgend jaar weer te ondersteunen. Ook het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 verbindt haar naam in 2022 aan het corso. Presentator Ivo Putman ondertekende daarvoor de intentieverklaring, waarna de handtekeningen volgden van de burgemeesters van Westland, Delft, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen en Rijswijk.

Na de officiële handelingen vervolgde de funtour zijn weg weer. Vanuit Westland gekomen, via Delft dus en vervolgens naar Den Haag en weer terug naar Westland. Een lange route voor de schippers. Die hadden dat er graag voor over, om het zomerse corsogevoel toch weer een beetje te kunnen beleven.

In de zomer 2022 vaart het corso wél weer gewoon uit. Dan hopen we zoveel mogelijk toeschouwers weer te kunnen verwelkomen, want dan is het: Finally Showtime!