Varend Corso Westland is maandagavond 25 oktober 2021 daverend uit de startblokken gegaan!

Het doek kan open en de spotlights aan.

Na twee jaar kan het Varend Corso Westland eindelijk weer vanuit de coulissen het Westlandse podium op stappen om volop te stralen. Finally Showtime!

Met een daverende startbijeenkomst schoten gisteravond de voorbereidingen voor het Varend Corso 2022 uit de startblokken. Na twee jaar waarin de organisatie, deelnemers en toeschouwers op een houtje moesten bijten, kan er volgend jaar eindelijk weer een écht corso door de wateren van Westland en omstreken trekken. Het oorspronkelijke thema van 2020, It’s Showtime, is opgefrist en geüpdatet. In 2022 is het: Finally Showtime.

Westlanddag terug naar de zaterdag

Het Corso heeft een aantal spetterende verrassingen in petto.De Westlanddag keert bijvoorbeeld weer terug naar de zaterdag. Het is een uitgesproken wens van het Westland, waar de bakermat van het Varend Corso ligt. Bovendien is het nog niet zeker dat Den Haag dit jaar aan de route toegevoegd kan worden. Daarom is besloten om op zaterdag de Westlandse kernen aan te doen en eventueel op zondag naar Den Haag te varen. De eerste vaardag is komend jaar op donderdagmiddag, dan wordt koers gezet naar Maassluis. Op vrijdag is Delft de eindbestemming van de stoet.

Eveneens nieuw: de datum van het corso. Vanaf komend jaar wordt het zomerse spektakel in het eerste weekeinde na de langste dag gehouden. Niet langer in de zomervakantie, zodat meer vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers van vier dagen corsofeest kunnen genieten. De editie van 2022 start op donderdag 23 juni.

Nog geen groen licht uit Den Haag

Vanuit Den Haag is dus nog geen definitief groen licht verschenen, maar het bestuur van het Varend Corso Westland hoopt daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te krijgen. Samen met de burgemeesters van de buurgemeenten gaat de organisatie nogmaals het belang en de impact van het corso voor de hele regio onder de aandacht brengen bij Den Haag.

Ivo Putman kijkt uit naar samenwerking Varend Corso

De deelnemers kunnen zich na de startbijeenkomst van maandagavond aanmelden bij de organisatie. Ivo Putman, presentator van het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing liet al weten dat het Varend Corso in meerdere afleveringen van het SBS6-programma te zien zal zijn. ,,Wij mogen dit jaar meevaren met een boot en hopen zo dicht mogelijk in de buurt te komen van het niveau van de boten die jullie altijd maken. Regelmatig zullen we bij jullie langskomen om de kijker te laten zien wat jullie allemaal doen. Want het is Finally Showtime!”