Varend Corso 2020 in De Grote Tuinverbouwing

Het Varend Corso gaat, voor de editie van 2020, samenwerken met het populaire tv-programma De Grote Tuinverbouwing (SBS6) met Ivo Putman en Rob Verlinden. Dat zal de bekendheid van één van Nederlands grootste evenementen nog verder vergroten. Op deze manier komen de prachtige Westlandse bloemen, planten en groenten bij nóg meer mensen letterlijk in beeld.

Die extra aandacht komt komend jaar extra goed van pas, omdat de corsostoet dan op een andere datum afvaart dan gebruikelijk. Vanaf 2020 wordt het corso in het eerste weekend van juli gehouden in plaats van augustus. Het afgelopen jaar viel het corsoweekeinde ongelukkig in de schoolvakantie, waardoor veel mensen op vakantie waren. Die nieuwe datum wordt nu op een brede manier in de media bekendgemaakt.

De betrokken gemeenten en hulpdiensten zijn akkoord met de nieuwe datum. De politie is zelfs blij met de aanpassing, omdat het buiten de vakanties en de periode van de Westlandse feestweken valt. Bovendien kan het Varend Corso Westland waarschijnlijk sowieso op meer media-aandacht rekenen omdat het niet langer tegelijk valt met de Canal Pride in Amsterdam.

De samenwerking met tv-programma De Grote Tuinverbouwing zorgt ervoor dat het bereik van de corsoboodschap enorm vergroot wordt. De voorbereidingen in de weken voorafgaand aan het corso en de schitterende beelden van de spectaculaire corsoboten en de statige zeilende Westlanders zijn in het programma te zien. De deelnemers en hun sponsoren kunnen hierin ook een item krijgen. Het draagt bij aan de doelstelling van het corso om de tuinbouw zo breed mogelijk uit te dragen. Op deze manier kan iedereen genieten van dit grootse evenement!


© Thierry Schut
280819m varend corso 05 kopie