Trossen los voor een Helemaal Hollands Corsojaar

Op theatrale wijze werd vanavond in het World Horti Center in Naaldwijk het startschot gegeven voor de deelnemers van het Varend Corso Westland. Met Helemaal Hollands! als thema kunnen de bedrijven en de dorpskernen die de stoet gaan vormen al hun creativiteit kwijt.

Voorzitter Pleun van der Ende heette alle aanwezigen van harte welkom. ,,We zijn hier op een mooie, nieuwe en inspirerende locatie. In combinatie met het thema waarmee iedereen uit de voeten zal kunnen, wens ik iedereen veel plezier en voldoening om er voor de toeschouwers, sponsors en vrijwilligers weer een fantastisch mooi corso van te maken.”

Daarna was aan creatief coördinator Hans Hoogerwerf de taak om de keuze voor het thema toe te lichten. En die was niet alleen ingegeven door het feit dat de Slag bij Vlaardingen 1000 jaar geleden werd uitgevochten. “Die historie kunnen we er in brengen, maar er is meer wat Holland tot Holland maakt. Helemaal Hollands is ook waar we als Nederlanders op vallen en waar we mee opvallen. Hoe gek we als land kunnen zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan.”

Om het voor de deelnemers nog concreter te maken, voerde toneelschool Koperen Kees een bijzondere voorstelling op. Daarin werden allerlei onderwerpkeuzes op het publiek afgevuurd. Hollandse pot, stroopwafels en Haagse hopjes. Tv-programma’s als The Voice of Holland en Holland’s Next Topmodel. Of een verwijzing naar de rijke Hollandse historie die we met z’n allen delen. ,,Maar niet: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, luidde de slotboodschap aan de aanwezigen.

Met de startbijeenkomst is de inschrijving voor het Varend Corso Westland geopend. Iedereen die mee wil varen, kan zich hier aanmelden.