The Blooming Battle; de toekomst van Varend Corso Westland

It’s Finally Showtime! voor het Varend Corso en dit jaar zelfs met een geheel nieuw onderdeel: The Blooming Battle. Een wedstrijd tussen leerlingen van bloemsierkunst opleidingen van diverse groene MBO scholen uit heel Nederland. De eer, een wisselbokaal en een uitstekende waardering van school wacht de groep die met het mooiste vaartuig voor de dag komt.

Het wordt een strijd tussen de leerlingen én tussen de scholen. Maar wel een strijd waarbij de deelnemers alles wat ze op school geleerd hebben samen kunnen brengen in één prachtig pronkstuk, dat ook nog eens vier dagen lang trots in de corsostoet meevaart! The Blooming Battle krijgt een eigen subthema waarmee de leerlingen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten: Show us to your socials. Vier verschillende scholen nemen het tegen elkaar op: Lentiz MBO Westland uit Naaldwijk, Scalda Groen College uit Goes, Yuverta MBO Rijswijk en Yuverta MBO Aalsmeer. De scholen verzorgen met elkaar maar liefst 8 boten. De leerlingen nemen het hele proces in eigen hand en krijgen daarbij veel vrijheid. Het ontwerp, de presentatie, het verwerven van de benodigde bloemen, planten en decorstukken en natuurlijk de opbouw en het onderhoud. De uitslag van The Blooming Battle wordt aan het einde van het corsoweekeinde op zondag 26 juni bekendgemaakt. Dus naast originaliteit en schoonheid, wordt ook vooral gelet op hoe de bloemen en planten zich gedurende de vier corsodagen gehouden hebben.  Het belooft een pittige klus te worden, maar de voldoening zal des te groter zijn als het corso 23 juni de trossen los gooit en honderdduizenden toeschouwers zich vergapen aan de wedstrijdboten die voorbij varen.

We hebben moeten besluiten het Captains Dinner uit te stellen tot de herfst 2022. Van meerdere sponsoren kregen wij het signaal dat mei een zeer drukke maand met evenementen is, waardoor het voor hen niet mogelijk was om aan te sluiten. Omdat één van de doelstellingen van het Captains Dinner het samenbrengen van bedrijfsleven is, leek het ons dan ook gepaster het evenement op een later moment dit jaar te plannen. Zodat het voor alle geïnteresseerden mogelijk is om hierbij aanwezig te zijn.

Na twee jaren waarin het vanwege corona niet mogelijk was om uit te varen, gaat het Varend Corso Westland dit jaar op 23 juni dan eindelijk weer van start. De route en vaartijden zijn dit jaar anders dan eerdere jaren. De start is dit jaar al op donderdagmiddag en ook is Den Haag op zondag toegevoegd aan de vaarroute. Kijk voor meer informatie op varendcorso.nl.